Acasa Afaceri Vlogging ca business – Camelia Juganaru (Gateste Usor), bucatar cu studii in comunicare si project management

Vlogging ca business – Camelia Juganaru (Gateste Usor), bucatar cu studii in comunicare si project management

12 min
Camelia Juganaru - bucatar
fericita-divette.ro

Proiectul GatesteUsor a debutat in 2013 atat ca blog, cat si ca vlog, canal de retete culinare pe youtube. Chiar daca bucatarul este cel vizibil, Camelia Juganaru face echipa buna cu alti doi colegi, inca de la inceput. E un proiect in care fiecare membru al echipei a venit cu propriul know-how, dar si cu o mare curiozitate legata de succesul unui astfel de proiect online, intr-un moment in care, asa cum spune Camelia, domeniul cooking era neexplorat la noi. Asa ca, in 2013, a profitat de aceasta oportunitate, pentru ca in 2019 sa ajunga la aproape 185 de mii de abonati si peste 800 de clipuri.

Despre ce inseamna vlogging, dar si despre business-ul din spatele lui ne vorbeste Camelia in interviul de mai jos.

Camelia Juganaru - bucatar // Foto: Facebook
Camelia Juganaru – vlogger si bucatar // Foto: Facebook

Vlogging ca business – Camelia Juganaru (Gateste Usor), bucatar cu studii in comunicare si project management

 

Camelia Juganaru (GatesteUsor) – „Cea mai consistenta parte a veniturilor vine din colaborari cu branduri, dar cea mai constanta parte vine din youtube.”

 

  1. A cui a fost ideea crearii unui canal de youtube si care a fost scopul initial?

Canalul de youtube GatesteUsor a pornit o data cu ideea de a deschide un blog culinar. Ne-am gandit sa facem ceva nou si interesant in zona blogging-ului culinar de la noi. Nisa de video culinar de pe youtube era acum 5 ani aproape neexplorata. Proiectul nostru a inceput ca o idee comuna a mea si a colegilor mei. Eu stiam sa gatesc, ei stiau sa filmeze, sa monteze si sa pozeze.

  1. Lucrezi singura sau o echipa care te ajuta/sustine? 

GatesteUsor este o echipa de 3 persoane, asa am inceput si cu siguranta asa vom continua. Productia video este una care necesita o munca de amploare, mult prea multa pentru o singura persoana. Eu ma ocup de documentarea retetelor, de cumparaturi, de gatit, iar colegii mei se ocupa de partea tehnica. Am luat intotdeauna deciziile impreuna. Ne consultam mereu si din dezbateri ne vin idei mai bune.

 

Camelia Juganaru (GatesteUsor) – „Nu am urmarit niste strategii anume, am mers pe instinct si am urmarit cum se dezvolta domeniul.”

 

  1. Te asteptai sa ai succes atunci cand ai inceput? Cu ce ganduri ai inceput sa faci vlogging?

Am inceput totul ca o joaca, nu aveam niste asteptari setate, sigur nu ma asteptam sa ajung la 178.000 de abonati pe youtube si multi altii pe toate retetele sociale pe care activam. Cred ca eram curioasa cum o sa reactioneze publicul si daca o sa interactioneze.

  1. In cat timp ai ajuns la 1000 de abonati

Nu stiu sa iti exact, dar cred ca in 3 luni.

  1. Ce strategii ai folosit pentru a-ti creste canalul si care au functionat cel mai bine?

Nu am urmarit niste strategii anume, am mers pe instinct si am urmarit cum se dezvolta domeniul. La inceput am incercat sa pregatesc retete populare, cat mai accesibile pentru cei care ne urmareau. Ulterior am facut retete mai pretentioase odata ce am evoluat si eu ca „bucatar”. In ultimii doi ani as putea zice ca ne concentram pe concepte noi legate de zona culinara. Nu mai facem doar retete, incercam mancare din diferite restaurante, am mers si am gatit cu chefi. Incerc sa le prezint idei si informatii cat mai interesante celor care ma urmaresc.

  1. Ce sfaturi legate de vlogging ti-ai da tu (cea de acum) tie (celei de la primul vlog)?

Cred ca mi-as zice sa fiu mai relaxata si sa nu ma mai stresez asa tare ca nu iese totul perfect. Daca m-as apuca acum de youtube as face un canal despre retete incercate pentru prima data si as prezenta rezultatele asa cum sunt ele. Stim cu totii ca nu toate retetele ies perfect si e de invatat din toate greselile.

 

Camelia Juganaru (GatesteUsor) – „Fara camera de filmat, aparatul foto si programele de editat nimic din ce vedeti online nu ar fi posibil. „

 

  1. Cum ai invatat tot ceea ce stii acum despre vlogging?

Petrecand mult timp in online si observand tot ceea ce se intampla in domeniu. E foarte important sa fii conectat la ce se intampla in domeniul tau, sa urmaresti alti vloggeri, sa vezi ce trenduri sunt si in afara.

Camelia Juganaru - GatesteUsor // Vlogger
Camelia Juganaru – GatesteUsor // Vlogger // Foto: Facebook
  1. Care sunt tool-urile de care ai neaparat nevoie in filmarea/editarea vlogurilor?

Fara camera de filmat, aparatul foto si programele de editat nimic din ce vedeti online nu ar fi posibil. Pe langa asta sunt si luminile si diferite detalii care fac diferenta pe camera. Cum se reflecta lumina pe diferite obiecte, ce da bine sau nu in cadru, ce culori arata mai bine pe camera in comparatie cu decorul. Sunt tot felul de detalii de care iti dai seama in timp.

  1. Care e vlogul tau favorit (de la tine)?

Nu am un vlog anume preferat, dar cel mai mult imi plac cele in care am iesit din bucatarie si am incercat lucruri noi. Am incercat mancare la targul auto de la Pitesti, am facut un vlog cu gospodaria mea care a fost foarte bine primit, ba chiar am transat si un porc inainte de Craciunul trecut.

  1. Care este vlogger-ul tau preferat?

Imi place Jamie Oliver, desi nu stiu daca e chiar vlogger, Laura in the Kitchen, CupCakeJemma, iar de la noi o urmaresc cu mare drag pe Prajiturela, Pancake Planet, Brindusab si pe multi altii.

 

Camelia Juganaru (GatesteUsor) – „Nu prea sunt genul care sa stea locului si sa fie multumita. Sunt mereu in cautare de idei noi”

 

  1. Cum iti alegi subiectele? Esti fidela unei nise anume (care e aceasta) sau publicitatea poate influenta alegerea subiectului?

Hmmm… greu de zis. De cele mai multe ori in legatura cu retetele ma ghidez dupa sezonalitate, intotdeauna ma inspira ingredientele in sezon. Abonatii imi sugereaza ce retete ar vrea sa fac sau ce tipuri de restaurante ar vrea sa incerc.

  1. Care e pregatirea ta? Traiesti din vlogging sau ai si un alt job care „iti plateste facturile”?

Sunt specialista in comunicare, cu un master in management de proiect, specializari pe care nu am apucat sa le folosesc prea des pentru ca intre timp mi-am descoperit pasiunea culinara. Am si calificare de bucatar pentru ca am vrut sa ma specializez in domeniul care ma pasioneaza. Momentan blogul culinar e activitatea mea principala, urmand ca din toamna sa lansez un proiect nou. Este vorba despre Merinderia, un proiect la care am lucrat in paralel, o linie de productie pentru zacusca, gemuri, dulceturi si muraturi realizate artizanal.

  1. De unde vin banii pe care ii castigi?

Cea mai consistenta parte a veniturilor vine din colaborari cu branduri, dar cea mai constanta parte vine din youtube.

  1. Cat de multumita esti in acest moment de ceea ce faci (continut, venituri etc)?

Nu prea sunt genul care sa stea locului si sa fie multumita. Sunt mereu in cautare de idei noi, variante de a imbunatati continutul care, de ce nu, sa creasca si veniturile.

Pe Camelia o poti urmari pe canalul de youtube GatesteUsor.

Incarcati mai multe articole inrudite
Incarca mai mult de Andreea Miru
Incarca mai mult in Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Esti angajator? Posteaza gratuit un anunt de angajare pe Trend-Jobs.ro

Pana pe 28 februarie 2021, iti creezi cont de Angajator si poti posta gratuit un anunt de …