Acasa Noutati Simti ca ai fost concediat in mod abuziv? Un avocat cu expertiza in dreptul muncii te poate ajuta!

Simti ca ai fost concediat in mod abuziv? Un avocat cu expertiza in dreptul muncii te poate ajuta!

6 min
fericita-divette.ro

Intrucat legile pe dreptul muncii sunt deseori confuze, gestionarea unui caz de concediere abuziva poate fi o provocare pentru orice avocat. De aceea, daca simti ca ai fost concediat abuziv sau ca ai fost discriminat la locul de munca este recomandat sa colaborezi cu un avocat cu experienta. Acesta iti poate proteja drepturile, ajutandu-te sa obtii compensatiile pe care le meriti.

Iata care sunt cazurile in care poti apela la un avocat cu experienta in dreptul muncii!

Te confrunti cu represalii si abuzuri la locul de munca

Cea mai frecventa cauza a concedierilor sunt represaliile cu care te confrunti la locul de munca din cauza conduitei sau a opiniilor care nu rezoneaza cu cele ale patronilor. In multe cazuri, cei care incearca sa ia atitudine pentru a solutiona diverse aspecte la locul de munca ajung sa fie victime ale concedierii abuzive. Tot aici se pot incadra si hartuirea sexuala sau furturile pe care le semnaleaza cu buneintentii.

In aceste cazuri, este recomandat sa aduni toate probele inainte de a le prezenta instantei. Legea te poate proteja in mai multe situatii in care te confrunti cu represalii abuzive la locul de munca, dar ai nevoie de un avocat cu experienta care sa te ajute sa adunci dovezile necesare. Doar asa vei putea dovedi ca ai fost concediat in mod abuziv.

Defaimare si acuzatii false

Angajatorul are dreptul de a te concedia, fiind insa obligat sa furnizeze si motivele acestei masuri. Legea muncii prevede ca toti angajatorii trebuie sa furnizeze motive explicite pentru o concediere, dar, uneori, acestia pot aduce acuzatii false, defaimandu-si pe nedrept angajatul. In acest caz ai nevoie de un avocat care sa te ajute sa contracarezi acuzatiile. Legea interzice angajatorilor sa aduca acuzatii false, iar un avocat cu expertiza pe dreptul muncii stie cum sa actioneze.

Incalcari grave ale drepturilor

Daca esti concediat pe motiv ca ai ramas insarcinata sau te-ai imbolnavit, angajatorul iti incalca in mod flagrant drepturile si poti avea castig de cauza cu ajutorul unui avocat. Daca esti victima unei concedieri abuzive si simti ca aceasta iti incalca drepturile, nu ezita sa soliciti consilierea unui avocat cu experienta in dreptul muncii. Acesta iti va spune daca ai fost concediat abuziv si poti castiga despagubiri si compensatii din partea angajatorului.

Disciminari ilegale

Legile pe dreptul muncii sunt foarte explicite cand vine vorba despre discriminare la locul de munca. De exemplu, daca esti concediat din cauza etniei, a inclinatiilor sexuale sau a rasei, poti lua legatura cu un avocat pentru ca ai fost discriminat la locul de munca.  

Angajamente nerespectate

Sunt cazuri in care lucrurile devin extrem de neplacute la locul de munca si se poate ajunge pana acolo unde angajatorul face intelegeri pe care nu le onoreaza cum ar fi conditiile de munca si platile. Daca ai fost concediat pentru ca ai cerut ceea ce ti se cuvenea in baza intelegerii facute cu angajatorul, este bine sa contactezi un avocat care se te reprezinte.

Daca simti ca ai fost concediat in mod abuziv, nu incerca sa iti faci singur dreptate pentru ca lucrurile se pot intoarce usor impotriva ta. Angajeaza un avocat cu expertiza in dreptul muncii si vei avea de castigat. Apeland la serviciile cabinetului de avocat Galati Antohe Dan care se afla in topul avocatilor din zona, sunt sanse mari sa gasesti suportul profesional de care ai nevoie in aceste momente.

 “Ai fost concediat abuziv si vrei sa primesti anumite compensatii si despagubiri? Nu ezita sa ma contactezi pentru a vedea daca ai fost victima unei discriminari la locul de munca si cum poti fi recompensat pentru prejudiciile aduse de angajator. Hai sa facem impreuna o evaluare a cazului tau si sa vedem cum te pot ajuta!” 

Avocat Dreptul Muncii – Antohe Dan

Incarcati mai multe articole inrudite
Incarca mai mult de Elena Prachi
Incarca mai mult in Noutati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Femeile antreprenoare sunt mai vulnerabile la pierderi financiare? Afla ce poti face pentru a-ti proteja afacerea!

Daca esti o femeie care conduce o afacere, probabil ca te-ai intrebat daca esti mai expusa…