Acasa Noutati Metode de sprijinire a angajatilor cu copii – solutii pentru a-ti creste business-ul

Metode de sprijinire a angajatilor cu copii – solutii pentru a-ti creste business-ul

6 min
fericita-divette.ro

In prezent, mai bine de 70% dintre angajati sunt parinti, asa ca este firesc sa fii preocupata de fidelizarea acestora oferindu-le suport si beneficii pentru copii. Recunoasterea si satisfacerea necesitatilor angajatilor cu copii sunt extrem de benefice pentru afacerea ta. Pe langa faptul ca astfel cresti nivelul de multumire si iti fidelizezi oamenii valorosi, managementul tau va dobandi o reputatie mai buna si business-ul va creste in mod vizibil. 

Iata cateva metode de asistenta si suport care nu costa foarte mult dar care vor aduce afacerii tale numeroase avantaje pe termen lung.

Fii deschisa catre colaborare si gasirea de solutii

Colaborarea cu angajatii care au copii pentru a gasi solutii pentru rezolvarea problemelor legate de ingrijirea copiilor este o modalitate inteligenta de a sprijini parintii care lucreaza in firma ta. De exemplu, stabilirea unui program de munca care se potriveste cu necesitatile lor nu te costa nimic, dar poate fi foarte motivant pentru ei. Permite angajatilor cu copii sa vina la munca mai tarziu, oferindu-le posibilitatea de a-si duce copiii la gradinita sau la scoala.

Alte solutii pot include o pauza de pranz mai lunga pentru a-si putea lua copiii de la scoala sau de la gradinite, amenajarea unui spatiu adecvat pentru angajatele care alapteaza si trebuie sa se mulga sau posibilitatea de a lucra de acasa dupa orele de program.

Promoveaza echilibru intre viata profesionala si viata privata

Daca vei urmari sa creezi un echilibru intre viata profesionala si viata privata a angajatilor cu copii, vei avea mai multe beneficii. Angajatii vor absenta mai rar de la munca, vor fi mai implicati, mai loiali si mai multumiti. Astfel, le arati ca ii pretuiesti si creezi o atmosfera placuta bazata pe incredere.

Poti incepe prin a fi un bun exemplu si a respecta orele de program. De asemenea, poti organiza intalniri in afara orelor de program la care angajatii sa isi aduca prichindeii sau poti finanta diverse excursii copii. Poti sa fii sigura ca gestul tau va castiga multa simpatie si va fi apreciat de toti angajatii care au copii.

Ajuta-i sa se conecteze la facilitatile de ingrijire si educare pentru copii

Ingrijirea si educarea copiilor sunt parti importante din viata oricarui parinte care lucreaza in firma ta. Oferind resurse pentru a se conecta la diverse facilitati de ingrijire sau educare vei consolida sentimentul ca iti pretuiesti angajatii iar acest lucru va fi apreciat. Fa o lista cu gradinitele din apropiere, cu diverse ateliere copii si activitati educative si, totodata, adauga in pachetul de beneficii si o bursa de sustinere a acestora.

Ofera-le posibilitatea de a lucra de la distanta

Munca de acasa este o modalitate prin care poti sprijini parintii angajati in firma ta. Pentru cei care au bebelusi sau copii in vacanta, munca la distanta este o solutie excelenta. De asemenea, le poti oferi si program flexibil, corelat cu orele de somn ale copilului.

Lucrul de la distanta va fi util si in cazurile in care angajatul are un copil bolnavior si trebuie sa stea acasa cu el. Asa, nu va trebui sa sacrifice o zi intreaga de munca, sa isi ia concediu medical sau de odihna si va putea si sa aiba grija de copil.

Munca de la distanta poate creste productivitatea echipei, te ajuta sa reduci costurile, creste implicarea, eficienta si performantele angajatilor.

Incarcati mai multe articole inrudite
Incarca mai mult de Ana Tufescu
Incarca mai mult in Noutati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Top 9 sfaturi care te vor ajuta sa ai mereu un look elegant

Intre echilibrarea vietii profesionale cu cea de familie si gasirea timpului necesar pentr…