Acasa Afaceri Metode de motivare a angajatilor tai in luna decembrie

Metode de motivare a angajatilor tai in luna decembrie

6 min
fericita-divette.ro

Sfarsitul anului se apropie cu pasi mari si toata lumea incepe sa astepte cu nerabdare zilele libere petrecute cu cei dragi sau un sir de petreceri epice. Pentru companii sau firme, acesta poate fi momentul ideal pentru a-si motiva si fideliza angajatii, sau pentru a-i dezamagi. Hai sa vedem cum iti mentii angajatii motivati in ultima luna din an si cum poti pastra acest impuls si pentru lunile urmatoare.

Metode de motivare a angajatilor tai in luna decembrie
Metode de motivare a angajatilor tai in luna decembrie

Iata cateva idei care ar putea functiona foarte bine in luna decemebrie, dar si in restul lunilor.

Ofera zile libere suplimentare ca recompensa pentru rezolvarea task-urilor

In perioada festiva angajatii tai au o multime de lucruri de rezolvat acasa si vor fi incantati sa poata pleca mai devreme de la munca sau chiar sa beneficieze de zile libere suplimentare platite. De ce nu ai folosi acest lucru in avantajul ta?! Ofera-le posibilitatea de a beneficia de timp suplimentar liber, drept recompensa pentru rezolvarea task-urilor pe care le-au primit. Poti sa le scurtezi programul cu cateva ore in ziua respectiva, sau chiar sa le oferi o zi intreaga libera. Depinde numai de tine. Sa nu te mire explozia de energie de care vor da dovada in rezolvarea task-urilor pentru a beneficia mai repede de cadoul oferit!

Incearca un pic de competitie sanatoasa de Craciun

Nu subestima niciodata puterea concurentei, mai ales daca angajatii vor fi recompensati pe masura. Intr-un mediu de vanzari sau un loc de munca orientat catre tinte propuse, un premiu poate avea efecte uimitoare. Ceea ce oferi poate fi un premiu in bani, un weekend la munte, obiecte achizitionate inteligent cum ar fi cele din categoria NEER Reduceri, zile libere platite, etc.

Scoate-ti angajatii la restaurant

Petrecerile de Craciun pot fi un cosmar daca nu stii sa le organizezi, asa ca unele companii renunta la ele, ceea ce este total neproductiv! Daca ti se pare prea dificil sa organizezi ceva la birou, scoate-ti echipa la masa la un restaurant sau la un pub. Fa-i sa se simta apreciati si sa se bucure, in echipa, de momentul festiv al Craciunului. Vei avea numai de castigat!

Stabileste obiective noi

Craciunul este perioada in care poti deveni creativ. Daca ai intarziat cu realizarea obiectivelor pentru anul in curs, luna decembrie este ideala! Este momentul sa creezi programe de directionare lunare cu stimulente considerabile pentru angajati, astfel incat ei sa fie motivati sa lucreze in echipa pentru a atinge obiectivele. Astfel, daca echipa a atins 120% din target, poate beneficia de zile libere de sarbatoare, de premii in bani sau de posibilitate de a face cumparaturi online, de exemplu de pe https://www.neer.ro/.

Angajatii tai vor fi incantati sa se puna acum pe treaba pentru a beneficia de premiul oferit. Creeaza aceste noi obiective impreuna cu ei inca din luna octombrie si afla ce anume i-ar motiva mai mult.

Daca este posibil, permite angajatilor sa lucreze de la distanta

Adunarile familiale, cumparaturile si pregatirile specifice sarbatorilor lunii decembrie, pot transforma Craciunul intr-un cosmar daca nu dispui de timpul necesar. Usureaza povara angajatilor tai, permitandu-le, daca este posibil, sa lucreze de la distanta. Acest lucru va functiona pentru toata lumea, mai ales daca ei trebuie sa faca naveta pentru a ajunge la birou. Cu siguranta vor aprecia atentia de care dai dovada!

Incarcati mai multe articole inrudite
Incarca mai mult de Stroe Irina
Incarca mai mult in Afaceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

De ce pleaca angajatii de la un loc de munca – 13 cauze

Daca in trecut locurile de munca erau stabile si oamenii erau preocupati doar de ceea ce i…