Interviu – Femei de afaceri: Miruna Gheordunescu (Global Mirex)

In anul 2012 antreprenoarea Miruna Gheordunescu impreuna cu sotul ei au inceput afacerea Global Mirex, o afacere romaneasca de distributie a produselor premium Made in Italy. Afacerea a pornit atat cu un birou in Italia cat si in Romania, unde au reusit sa aduca printre cele mai importante branduri italiene din sectorul alimentar. Inca de la inceput Miruna a vazut introducerea inghetatei italiene in Romania ca fiind o reala oportunitate de business. Afla si tu mai multe despre provocarile de care a avut parte in business-ul sau, care sunt hobby-urile ei, dar si ce sfat ofera antreprenoarelor la inceput de drum.

Interviu – Femei de afaceri: Miruna Gheordunescu (Global Mirex)

 

1. Cum te-ai descrie?

Cei apropiati mie afirma mereu ca ambitia, dorinta de afirmare si leadership-ul ma caracterizeaza de mica. Eu m-as descrie insa ca o persoana norocoasa si in acelasi timp deosebit de recunoscatoare vietii  pentru tot ce mi-a oferit.

2. Care e cea mai buna carte pe care ai citit-o anul trecut?

Ghepardul a lui Tommaso di Lampedusa, considerat unul din cele mai importante romane ale secolului XX, ce descrie disparitia unei lumi, nobilimea siciliana, din care a facut parte autorul insusi.

3. Ce te tine treaza noaptea?

Tot felul de idei noi. O mie de ganduri despre ce mai pot face atat pe plan personal cat si profesional pentru a progresa, pentru a deveni mai buna in tot ce fac.

4. Cum te mobilizezi atunci cand ai o zi mai proasta?

Ma gratific cu o GranCrema, inghetata de cafea care se bea.

Miruna Gheordunescu: “Am adus pe piata romaneasca un brand autentic de gelato italian cu traditie de peste 120 ani, Antica Gelateria del Corso.”

 

5. Ce hobby-uri ai? Ce iti place sa faci in timpul liber?

Ador sa calatoresc! Sa descopar noi culturi, obiceiuri si traditii si sa ma confrunt cu persoane interesante cu background-uri diferite.

6. Daca ai putea sa te intalnesti cu oricine, cu cine ti-ar placea sa iei cina si despre ce ati discuta?

M-ar inspira cu siguranta sa iau cina cu leaderii din diferite sectoare de activitate si sunt atat de multi ca nu mi-ar ajunge o viata intreaga!

7. Ce visai sa devii in copilarie? Care era slujba la care visai? De ce?

Imi doream sa fiu Presedinte! Nu eram insa hotarata al carei tari.  Motivul principal era ca imi doream sa asigur o viata mai buna tuturor celor amarati.

“Cel mai bun sfat dat de parintii mei: sa fiu eu insami indiferent de imprejurare.”

 

8. Care cea mai buna decizie pe care ai luat-o vreodata cu privire la afaceri?

Aceea de a aduce pe piata romaneasca un brand autentic de gelato italian cu traditie de peste 120 ani, Antica Gelateria del Corso.

9. Care e cea mai proasta decizie pe care ai luat-o vreodata cu privire la business?

La inceputul carierei am acordat prea multa incredere unor colaboratori care mi-au dezamagit asteptarile.

Miruna Gheordunescu Global Mirex
Miruna Gheordunescu Global Mirex

10. Care a fost cea mai mare provocare de pana acum?

Aceea de a pleca in Italia la studii, la prestigioasa universitate de economie Luigi Bocconi.

11. Ce ti-ai dori sa fi stiut la inceputul carierei?

Cu siguranta la inceputul carierei lipseste experienta: confruntandu-ma de-a lungul timpului cu situatii diverse si de multe ori chiar absurde, am invatat sa evaluez mult mai bine si mai rapid atat oportunitarile cat si amenintarile.

12. Care crezi ca e cea mai mare provocare a unei femei in cariera sau business?

Cred ca este destul de complicat sa-si faca loc intr-o lume masculina, in care, din pacate, ideile preconcepute inca exista si de cele mai multe ori ghideaza societatea.

13. Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodata?

Sfatul dat de parintii mei: sa fiu eu insami indiferent de imprejurare.

14. Ce sfat le-ai da femeilor aflate la inceput de drum si care vor sa obtina succes in afaceri?

Sa fie perseverente, sa aiba incredere in ele si in calitatile lor si sa nu se lase doborate de insuccesele iminente, dar temporare.

15. Care crezi ca e rolul norocului in obtinerea succesului?

Personal sunt convinsa ca norocul reprezinta un ingredient important din reteta succesului.

Sacrificiile pe care le-a facut la nivel profesional si personal: “confortul, comoditatea, odihna, dar niciodata propriile convingeri”

 

16. Care e cel mai mare risc pe care ti l-ai asumat vreodata?

Imi este greu sa fac un clasament in conditiile in care imi asum riscuri aproape zilnic in calitate de antreprenoare.

17. Ce ai sacrificat la nivel personal si profesional de-a lungul timpului?

De multe ori confortul, comoditatea, odihna, dar niciodata propriile convingeri!

18. Cum impaci viata personala cu cea profesionala?

Cu multa dibacie si atentie, nu las niciodata garda jos, nici intr-o parte, nici in alta.

19. Ce planuri profesionale ai pentru viitor?

Sa consolidez bussines-ul de acum si sa incep altceva nou cu o mare nota de inedit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *