Interviu – Femei de afaceri: Mihaela Georgia Cimpian (Cabinet de Homeopatie si Medicina Alternativa)

Doctor Mihaela Georgia Cimpian, coautoare la brosura “Homeopatia. Tratament pentru corp, minte si suflet” si medic homeopat, ofera de peste 17 de ani consultatii  in cadrul cabinetului din Bucuresti, dar si la distanta. Ea a avut curajul necesar pentru a iesi din sistem si practica de peste 17 ani numai medicina alternativa, oferind consultatii homeopate si de medicina samanica. 

Afla mai multe lucruri despre femeia de afaceri, medicul si omul Mihaela Georgia Cimpian, despre provocarile cu care s-a intalnit, despre hobby-urile ei, dar si despre sfaturile pe care le ofera.

Mihaela Georgia Cimpian: “Sunt o minuscula piesa in imensul puzzle care este Universul.

 

Mihaela Georgia Cimpian - Cabinet de Homeopatie si Medicina Alternativa
Mihaela Georgia Cimpian – Cabinet de Homeopatie si Medicina Alternativa

Cum te-ai descrie?

Sunt femeie. Sunt medic. Sunt un suflet aflat intr-un proces intens de autocunoastere si dezvoltare. Sunt o minuscula piesa in imensul puzzle care este Universul.

Care e cea mai buna carte ei care ai citit-o anul trecut?

“Neurostiinta iluminarii” de dr. Alberto Villoldo si dr. David Perlmutter. O carte minunata in care antropologul, care a studiat zeci de ani cu samanii andini, si cercetatorul in neurostiinte se intalnesc si vorbesc aceeasi limba. Stiinta moderna confirma ceea ce indigenii stiau de atata timp. Si mi-a placut foarte mult si “Atlasul frumusetii” al Mihaelei Noroc in care am “citit” frumusetea si puterea incredibila a femeii dincolo de varsta, culoare sau statut social.

Ce te tine treaza noaptea?

Visele cu ochii deschisi. Cred in puterea visarii, a vizualizarii.

 

Mihaela Georgia Cimpian: “Iubesc ceea ce fac si fac ceea ce iubesc.”

 

Cum te mobilizezi atunci cand ai o zi mai proasta?

Incep sa lucrez – cu mine si cu ceilalti. Stiu ca dupa ce incep consultatiile, nu numai starea celor care vin la cabinet se imbunatateste, ci si starea mea. Iubesc ceea ce fac si fac ceea ce iubesc.

Ce hobby-uri ai? Ce iti place sa faci in timpul liber?

Imi place sa fac lucruri cu mainile – imi prepar singura sapunurile, fac bijuterii, imi cos o ie. Iubesc sa ies in natura. Am nevoie sa merg desculta, sa stau intinsa pe iarba si sa privesc cerul.

Ce visai sa devii in copilarie? Care era slujba la care visai? De ce?

Cu exceptia a doua perioade foarte scurte in care mi-am dorit sa devin balerina si apoi aviator, dintotdeauna am visat sa devin medic. Am stiut pur si simplu ca asta este menirea mea.

Care e cea mai buna decizie pe care ai luat-o vreodata cu privire la afaceri?

Aceea de a parasi sistemul medical de stat, devenind propriul meu sef.

Care e cea mai proasta decizie pe care ai luat-o vreodata cu privire la business?

Privind in urma nu gasesc nici o astfel de decizie, nu regret nici una dintre alegerile mele.

Mihaela Georgia Cimpian: “…simt ca am datoria sa dau mai departe informatia, ca ea sa ajunga la aceia care cauta, care vor cu adevarat sa isi schimbe viata.”

 

Care a fost cea mai mare provocare de pana acum?

Aceea de a vorbi despre mine, despre ceea ce sunt si ce pot face terapiile pe care le folosesc, de a-mi rosti adevarul cu voce tare. Fara falsa modestie si fara teama de judecata oamenilor. Pentru ca sunt medic, dar calea de vindecare personala m-a dus catre homeopatie si apoi catre medicina energetica samanica. Imi dau seama cum trebuie sa sune asta pentru multi dintre semenii mei acum, in secolul XXI. Dar aceste cai de vindecare si-au dovedit eficienta in viata mea si a atator oameni care au trecut pragul cabinetului meu in cei peste 25 de ani de practica medicala. Si simt ca am datoria sa dau mai departe informatia, ca ea sa ajunga la aceia care cauta, care vor cu adevarat sa isi schimbe viata.

Ce ti-ai dori sa fi stiut la inceputul carierei?

Ca fiecare om este un intreg univers de ganduri, emotii si programe subconstiente. Ca indiferent ce fac, fiecare ma priveste din universul lui si nu am cum sa multumesc pe toata lumea. De aceea punctul meu de reper ramane inima mea. Aleg sa raman credincioasa inimii mele.

Mihaela Georgia Cimpian: “Limpede vedem numai cu inima, cum spunea micul print al lui Antoine de Saint Exupery. ”

 

Care crezi ca este cea mai mare provocare a unei femei in cariera sau business?

Sa gaseasca si sa pastreze un echilibru intre cariera si viata de familie. Mai ales daca este si mama.

Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodata?

Sa-mi ascult inima, intuitia.

Ce sfat le-ai da femeilor aflate la inceput de drum si care vor sa obtina succes in afaceri?

Acelasi – sa-si asculte inima.

Limpede vedem numai cu inima, cum spunea micul print al lui Antoine de Saint Exupery. Daca atunci cand ma gandesc la un lucru simt ca mi se strange inima, nu o sa il fac. Daca din contra, simt ca inima imi infloreste de bucurie voi face lucrul acela chiar daca mintea spune ca e o prostie. Si imi asum alegerea. Se pare ca oamenii aflati la sfarsitul vietii regreta cel mai mult lucrurile pe care nu le-au facut.

Mihaela Georgia Cimpian: “… convingerile subconstiente ne pot sabota eforturile pe care le facem pentru a fi fericiti si prosperi. ”

 

Care crezi ca este rolul norocului in obtinerea succesului?

Nu cred in noroc. Cred ca este vorba despre sustinerea Universului atunci cand suntem in flux, cand intentiile noastre sunt in acord cu curgerea lui. Si mai este vorba despre inlaturarea piedicilor inconstiente care stau in calea succesului. Pentru ca la nivel constient toti vrem, putem si meritam sa avem succes, indiferent de domeniu. Dar psihologii spun ca aceasta parte a mintii controleaza maxim 10% din ceea ce se intampla in viata noastra. Restul de 90% este reprezentat de subconstient, in care este depozitata toata informatia acumulata in viata noastra si cea mostenita de la generatiile anterioare si care coordoneaza functionarea biologica a corpului. Este toata informatia care i-a ajutat pe inaintasii nostri sa supravietuiasca si care incearca sa ne tina si pe noi in siguranta. Dar convingerile subconstiente ne pot sabota eforturile pe care le facem pentru a fi fericiti si prosperi. Aceste convingeri ne tin mici si fac ca din posibilitatile nelimitate ale Universului noi sa aducem in manifestare doar ceea ce avem acum.

Care este cel mai mare risc pe care ti l-ai asumat vreodata?

Tot iesirea din sistemul sanitar de stat… De peste 17 ani practic doar medicina alternativa. Am avut nevoie de curaj sa fac pasul acesta, dar nu regret nici o secunda… Mi-am urmat chemarea sufletului. Imi castig o existenta decenta facand lucruri in care cred cu toata fiinta si care isi dovedesc neincetat eficienta. Ce mi-as putea dori mai mult?

Ce ai sacrificat la nivel personal si profesional de-a lungul timpului?

Privind in urma nu simt ca am sacrificat ceva. Doar am investit – timp, bani si efort in dezvoltarea personala si implicit in rafinarea instrumentelor de vindecare pe care le folosesc in activitatea mea. Pentru ca in domeniul in care lucrez, cu cat am vindecat mai mult la mine, cu atat pot tine spatiul mai bine pentru vindecarea celorlalti.

Mihaela Georgia Cimpian: “Homeopatia este o medicina blanda care trateaza cauza problemelor si produce reechilibrarea intregului organism.”

 

Cum impaci viata personala cu cea profesionala?

Am lucrat mult cu mine insami de-a lungul timpului, astfel ca am ajuns la un echilibru. Am inteles ca sunt mult mai eficienta in cabinet si pot oferi omului care vine tot ce stiu si pot mai bine daca imi dau si mie in egala masura timp, odihna, bucurie.

Ce planuri profesionale ai pentru viitor?

Imi doresc sa pot duce medicina alternativa mai aproape de cei care lucreaza in firme. De obicei acestia sunt extrem de ocupati si stresul acumulat le afecteaza sanatatea, relatiile si eficienta la locul de munca. Oamenii cauta o rezolvare, dar adesea programul lor este foarte incarcat si amana sa mearga la medic. Homeopatia este o medicina blanda care trateaza cauza problemelor si produce reechilibrarea intregului organism, crescand gradul de confort fizic si psihic al persoanei respective si facand-o mai calma, mai eficienta si mai creativa. Iar eu, ca homeopat, pot oferi consultatii la sediul firmelor. E nevoie doar de un loc in care sa putem vorbi in liniste… Toata lumea castiga din asta – oamenii timp si sanatate, firma angajati eficienti si creativi si adesea o atmosfera de lucru mai placuta, iar eu fac lucrul in care cred si care imi aduce atata bucurie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *