Interviu – Femei de afaceri: Mariana Bradescu (Piatraonline)

Mariana Bradescu e femeia din spatele brandului PIATRAONLINE si Managing Partner al companiei care il detine, un produs cunoscut nu doar pe piata constructiilor, ci si utilizatorului preocupat de home & deco. Cu o vizibilitate din ce in ce mai mare, brandul PIATRAONLINE devine tot mai apropiat si pentru consumatorul obisnuit, datorita promovarii intense prin canalele traditionale, dar si prin intermediul unor proiecte care il aduc mai aproape de iubitorul de frumos, fie ca e vorba despre constructii complicate sau amenajarea casei. Mariana este imaginea asociata a brandului si o vom cunoaste in cele ce urmeaza, prin intermediul raspunsurilor la intrebarile pe care i le-am adresat.

Interviu – Femei de afaceri: Mariana Bradescu (Piatraonline)

Cum te-ai descrie?

Nu mi-a placut niciodata sa imi fac singura portretul, ci doar sa fiu naturala si sa ii las pe cei din jur sa ma descopere.

Mariana Bradescu: Ma vedeam o super „wedding planner”

 

Care e cea mai buna carte pe care ai citit-o anul trecut?

Robin Sharma – Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul

Ce te tine treaza noaptea?

Seriale care imi capteaza atentia sau proiecte ce trebuie predate

Cum te mobilizezi atunci cand ai o zi mai proasta?

Incerc sa inchid din task-urile mai simple, cele „rationale” ce nu au nevoie de creativitate si de un input foarte important din partea mea.

Ce hobby-uri ai? Ce iti place sa faci in timpul liber?

Ador sa descopar restaurante noi si sa calatoresc – sa descopar oameni si locuri noi.

Daca ai putea sa te intalnesti cu oricine, cu cine ti-ar placea sa iei cina si despre ce ati discuta?

Robin Sharma sau Tony Robbins; as avea o suta de intrebari pentru ei (zambeste).

Ce visai sa devii in copilarie? Care era slujba la care visai? De ce?

Ma vedeam o super „wedding planner” sau, mai bine zis, o agentie de organizat evenimente si cred ca am si astazi o predilectie pentru acest sector.

Mariana Bradescu: “Cred ca misiunea de antreprenor se rezuma la decizii constante, ASUMATE”

 

Ce femeie te inspira cel mai mult? De ce?

Nu imi place sa am un singur „model”, ci sa urmaresc oameni care au realizat lucruri importante in viata, care si-au depasit conditia. Cred ca „femeia anului” ramane Oprah.

Ce nu iti place sa faci, insa consideri ca e necesar?

Sunt zile in care nu imi place sa fiu „managerul atotprezent in companie” si simt nevoia sa stau retrasa, insa stiu cat de importanta este prezenta mea activa acolo pentru echipa si pentru clientii nostri si atunci imi depasesc aceasta oboseala / epuizare psihica pe parcursul zilei si ma recuperez seara sau in weekend.

Care cea mai buna decizie pe care ai luat-o vreodata cu privire la afaceri?

Nu stiu daca exista O decizie, cred ca misiunea de antreprenor se rezuma la decizii constante, mai mici sau mai mari, mai potrivite sau gresite, insa ASUMATE.

Mariana Bradescu - Foto facebook.com/PIATRAONLINE
Mariana Bradescu – Foto facebook.com/PIATRAONLINE

 

Care e cea mai proasta decizie pe care ai luat-o vreodata cu privire la business?

Cea in care am crezut candva ca pot sa fac eu tot. Complet gresit! La un moment dat esti supraaglomerat de task-uri si nu mai ai timp sa vezi imaginea de ansamblu.

Mariana Bradescu: “Nu sunt un manager usor de digerat”

 

Care a fost cea mai mare provocare de pana acum?

Sa descopar ce inseamna un business coerent / transparent si matur si sa aplic toate aceste reguli in propriul business.

Ce ti-ai dori sa fi stiut inainte sa devii manager / la inceputul carierei?

Poate sa am experienta dintr-o corporatie, experienta care cred ca te poate ajuta sa sari etape, sa faci lucruri pe care le-ai invatat acolo si nu trebuie sa pierzi timp sa le inveti pe cont propriu.

Cum crezi ca te percep cei din jur?

Sper ca reusesc sa transmit o imagine cat mai apropiata de adevar, autentica (zambeste).

Cum esti, de fapt, ca manager?

Nu sunt un manager usor de digerat pentru ca am asteptari mari de la mine, de la echipa si de la companie si atunci nu sunt „comoda”.

Mariana Bradescu: “Nu exista noroc in drumul spre succes.”

 

Care crezi ca e cea mai mare provocare a unei femei in cariera sau business?

Intr-un domeniu dominat de barbati cum este cel al constructiilor, santierelor, etc… nu ai o viata prea usoara, DAR este o provocare pe care eu mi-am asumat-o si am vrut sa imi demonstrez ca pot sa fac performanta acolo unde femeile nu sunt bine vazute.

Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodata?

Sa nu ma opresc din invatare niciodata!

Ce sfat le-ai da femeilor aflate la inceput de drum si care vor sa obtina succes in afaceri?

Focus, organizare si adaptare la piata iar prin adaptare nu inseamna sa renuntam la principii sau la regulile in care credem, dar sa intelegem in ce piata jucam.

Care crezi ca e rolul norocului in obtinerea succesului?

Nu exista noroc in drumul spre succes. Exista doar foarte mult efort, foarte multa dedicare si sacrificii. Nu cred in noroc in acest sector din viata.

Care e cel mai mare risc pe care ti l-ai asumat vreodata?

Sa imbin viata personala cu viata profesionala si sa le mentin pe ambele la o cota cel putin multumitoare, fara sa fac sacrificii in niciuna dintre aceste 2 zone.

Ce ai sacrificat la nivel personal si profesional de-a lungul timpului?

Timp si ani din viata, insa nu ii regret pentru ca am crezut intr-un vis si cred ca atunci cand faci ceva cu pasiune nu este o pierdere.

Cum impaci viata personala cu cea profesionala?

Tinand cont ca este un business de familie si lucrez impreuna cu sotul meu, avem avantajul sa petrecem mult timp impreuna daca ne uitam din exterior, superficial. Insa acest timp nu este tocmai calitativ pentru ca orele petrecute la birou sunt cumva separate, fiecare pe zona lui de activitate iar dezavantajul de a lucra impreuna este ca si in timpul liber de multe ori ai tendinta sa vorbesti tot despre munca.

Ce planuri profesionale ai pentru viitor?

Sa dezvolt business-ul PIATRAONLINE la nivel national si international suficient de mult cat sa ne putem numi cu adevarat un brand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *