Interviu Femei de afaceri Malvina Cservenschi (Malvensky)

Probabil ai auzit deja de brandul de bijuterii Malvensky, creat de si mai cunoscuta Malvina Cservenschi. Despre crearea acestui business, Malvina spune ca a fost cea mai buna decizie pe care a luat-o vreodata cu privire la afaceri, dar subliniaza ca si colaborarile pentru care a optat au ajutat-o atat pe ea, cat si business-ul in sine.  Nu mizeaza pe noroc, ci pe munca si pregatire, insa recunoaste ca oamenii pe care ii tii alaturi pot avea un rol in succesul pe care il atingi. Dar mai multe despre afaceri, provocari si nu numai gasesti in materialul de mai jos.

Malvina Cservenschi (Malvensky) – “Dincolo de frici, dincolo de indoieli, arunca-te in joc si invata din mers.”

 

Malvina Cservenschi (Malvensky) / Credit foto Tiberiu Arsene
Malvina Cservenschi (Malvensky) / Credit foto Tiberiu Arsene

Cum te-ai descrie?

Iubitoare de viata si oameni, cu o sete permanenta de invatare si descoperire pe orice planuri, indrazneata, ambitioasa, pasnica, flexibila, creativa, romantica, capricioasa, schimbatoare.

Ce te tine treaza noaptea?

Iubirea.

 

“Daca ai oamenii potriviti langa tine, deciziile bune curg de la sine”

 

Daca ai putea sa te intalnesti cu oricine, cu cine ti-ar placea sa iei cina si despre ce ati discuta?

Mi-ar placea sa ma intorc in timp si sa imi petrec o zi cu Brancusi. Iar din cei inca in viata, sunt multe personalitati interesante, atat din business, cat si din politica, dar prima persoana alaturi de care mi-ar placea sa imi petrec cateva ore este Maiestatea Sa Regina Rania a Iordaniei.

Care este cea mai buna decizie pe care ai luat-o vreodata cu privire la afaceri?

Ideea afacerii in sine s-a dovedit una de succes. Apoi ideea de a investi in propriul flagship store Malvensky la standarde foarte inalte. Si faptul ca am luat decizia sa colaborez cu un business coach a fost o idee foarte buna atat pentru mine, cat si pentru business. Iar de aici incolo, daca ai oamenii potriviti langa tine, deciziile bune curg de la sine, alaturi de lectiile utile din deciziile mai putin inspirate.

 

“Lucrul cu oamenii a fost cea mai mare provocare”

 

Care e cea mai proasta decizie pe care ai luat-o vreodata cu privire la business?

In business si in viata, in general, ar fi fost bine sa rup mai devreme relatiile toxice sau cele care, pur si simplu, nu aduc valoare. Dar acum stiu si actionez in consecinta. Iar daca e sa ma uit in urma, toate au avut rolul lor, bine asimilat de catre mine acum.

Care a fost cea mai mare provocare de pana acum?

Lucrul cu oamenii a fost cea mai mare provocare. Cat si a jongla intre postura de leader si manager cu pozitia de designer si creator. Sunt posturi care cer stari diferite, dar ambele imi produc imensa placere si ma provoaca intr-un sens foarte pozitiv si frumos.

Ce ti-ai dori sa fi stiut la inceputul carierei?

Intr-un fel mi-as fi dorit sa stiu totul, insa daca lucrurile ar sta astfel atunci nu am mai avea bucuria de a parcurge aceasta calatorie, cu tot ce tine de ea, cu realizari, descoperiri, probleme, oportunitati, provocari. Implicit nu am mai avea multumirea si satisfactia ca am construit sanatos si frumos ce avem azi.

 

“Dincolo de frici, dincolo de indoieli, arunca-te in joc si invata din mers.”

 

Care crezi ca e cea mai mare provocare a unei femei in cariera sau business?

Cred ca o provocare ar fi sa ai in permanenta acea privire de ansamblu asupra a tot ce trebuie sa dirijezi sa te asezi cumva deasupra tuturor lucrurilor ca sa ai cea mai strategica perspectiva.

Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodata?

Sfaturile bune si trainice, poate si pentru ca le-am repetat si exersat impreuna, au venit si vin de la business coach-ul meu, Dana-Maria Andrei. Primul sfat care imi vine acum in minte este sa ma gandesc mereu ca sunt media persoanelor cu care ma inconjor. De atunci, sunt foarte atenta sa investesc in dezvoltarea echipei, sa ma inconjor de oameni care aduc valoare, sa port conversatii cu sens si sa nu uit pe cine tin aproape.

Malvina Cservenschi (Malvensky) / Credit foto Tibi Clenci
Malvina Cservenschi (Malvensky) / Credit foto Tibi Clenci

 

“A fost gandit, calculat, dar tot un mare risc s-a numit pana la urma. Dar a meritat si a dat roade.”

 

Ce sfat le-ai da femeilor aflate la inceput de drum si care vor sa obtina succes in afaceri?

Invatare  si practica. Dincolo de frici, dincolo de indoieli, arunca-te in joc si invata din mers.

Care crezi ca e rolul norocului in obtinerea succesului?

Are si el rolul lui. Dar nu mizez pe el. Ci pe munca si pregatire. Multa pregatire, studiu, documentare, observatie, multa expunere pe toate ariile afacerii.

Care e cel mai mare risc pe care ti l-ai asumat vreodata?

Sa investesc mult si frumos in magazinul Malvensky. A fost gandit, calculat, dar tot un mare risc s-a numit pana la urma. Dar a meritat si a dat roade.

Ce ai sacrificat la nivel personal si profesional de-a lungul timpului?

Ce a fost nevoie pentru a-mi onora viziunea. Nu poti sa ai totul daca alegi un drum. Dar poti sa faci totul pentru acel drum. Asa ca sunt impacata.

Cum impaci viata personala cu timpul alocat afacerii tale?

Foarte bine. Se completeaza frumos si se cresc una pe alta.

Ce planuri profesionale ai pentru viitor?

Sa fac din ce in ce mai bine ceea ce fac.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *