Interviu – Femei de afaceri: Luminita Cosleacara (Divine)

Luminita Cosleacara este designer de rochii de mireasa si femeie de afaceri. Impleteste cu succes frumosul si business-ul, reusind sa creeze un brand, brandul Divine Atelier, care a traversat granitele si ajuns pe mai multe continente. Spune despre ea ca este o visatoare si poate ca tocmai de aceea a reusit sa aduca atat de multa fericire si frumusete in viata mireselor. Pentru ca viseaza si intelege ce inseamna sa visezi. Pana la urma, cele mai multe femei viseaza la ziua nuntii si Luminita le ajuta sa isi indeplineasca visul oferindu-le mireselor rochia in care s-au inchipuit. Iar visul lor indeplinit a ajutat la indeplinirea visului ei: definirea si cresterea unui brand si patrunderea pe pietele internationale.

Interviu – Femei de afaceri: Luminita Cosleacara

Interviu - Femei de afaceri: Luminita CosleacaraMai multe despre Luminita Cosleacara si provocarile din lumea afacerilor gasesti in materialul de mai jos:

1. Cum te-ai descrie?

O visatoare…

2. Care este cea mai buna carte pe care ai citit-o anul trecut?

Ultima carte citita a fost “Martha Bibescu si vocile Europei” de Alina Pavelescu. Aceasta carte vine in completarea lecturilor mele dedicate Marthei Bibescu, un personaj fascinant, o personalitate seducatoare prin eruditie, stil si, nu in ultimul rand, o scriitoare desavarsita, o diplomata si un om politic remarcabil.

3. Ce te tine treaza noapte?

Problemele de peste zi sau provocarile noilor colectii.

4. Cum te mobilizezi cand ai o zi mai proasta?

O ceasca de cafea si lista obiectivelor zilei sunt sursele mele de energie.

5. Ce hobby-uri ai? Ce iti place sa faci in timpul liber?

Iubesc calatoriile, cartile si filmele bune. Pentru mine nu exista nimic mai relaxant decat evadarea din cotidian prin lectura sau prin vizionarea unor filme. Au fost perioade in care am fost fascinata de anumiti regizori, mi-am facut liste cu filmele lor importante si mi-am facut timp pentru a le vedea…

Luminita Cosleacara: “Este un personaj inspirational, o femeie puternica, determinata si capabila sa ramana fidela idealurilor sale”

6.Daca ai putea sa te intalnesti cu oricine, cu cine ti-ar placea sa iei cina si despre ce ai discuta?

Cred ca mi-ar placea sa iau cina cu Marcel Proust, un aristocrat desavarsit si un scriitor remarcabil. Probabil ca am vorbi despre “timpul pierdut” si recuperarea lui.

8.Ce femei te inspira cel mai mult? De ce?

Sunt multe femei care ma inspira. Prima care imi vine in minte si care cred ca va ramane in istorie ca un deschizator de drumuri, sustinator al drepturilor omului este Angela Merkel. Este un personaj inspirational, o femeie puternica, determinata si capabila sa ramana fidela idealurilor sale.

9.Ce nu iti place sa faci, insa consideri ca este necesar?

Nu-mi place sa ma gandesc si la costurile produsului pe care il gandesc, lucru necesar de altfel si nu imi place sa ma implic in problemele legate de birocratie.

10.Care este cea mai buna decizie pe care ai luat-o vreodata cu privire la afaceri?

Cea mai buna decizie pe care am luat-o a fost aceea de a raspunde pozitiv la invitatia de a participa la marile evenimente internationale din domeniul bridal, acest lucru aducandu-ne vizibilitate si clienti internationali (n.r. pentru brandul Divine).

Interviu - Femei de afaceri: Luminita Cosleacara
Interviu – Femei de afaceri: Luminita Cosleacara

11.Care este cea mai proasta decizie pe care ai luat-o vreodata cu privire la business?

Printre deciziile gresite pot enumera alegerea unor colaboratori care sa se ocupe de imaginea vizuala, colaboratori care s-au dovedit neprofesionisti si neasumati.

Luminita Cosleacara: “Mi-as fi dorit sa fi stiut sa gestionez mai bine stresul.”

12.Care este cea mai mare provocare de pana acum?

Cea mai mare provocare de pana acum a fost realizarea unor colectii de rochii de mireasa care sa poata fi vandute in toata lumea, dincolo de diferentele culturale existente.

13.Ce ti-ai fi dorit sa fi stiut inainte sa devii manager/la inceputul carierei?

Mi-as fi dorit sa fi stiut sa gestionez mai bine stresul.

14.Cum crezi ca te percep cei din jur?

Mi-ar placea sa fiu perceputa ca un om empatic.

15.Cum esti de fapt, ca manager?

Prietenoasa, deschisa, empatica, dar si exigenta intr-un mod constructiv.

16.Care crezi ca este cea mai mare provocare a unei femei in cariera sau business?

Cea mai mare provocare este pastrarea echilibrului fragil intre viata profesionala si cea personala.

17.Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodata?

“Nu lasa pe maine ce poti face astazi” este sfatul pe care l-am primit de la profesorul meu de franceza. Un sfat pe care l-am pretuit si pe care am incercat sa-l urmez. La randul meu, l-am dat copiilor mei.

Luminita Cosleacara: “Sacrificiile la nivel personal sunt cele care nu mai pot fi compensate niciodata”

18.Ce sfat le-ai da femeilor aflate la inceput de drum si care vor sa aiba succes in afaceri?

Sfatul meu este acela de a crede cu tarie in visul lor, de a fi determinate si de a nu renunta la prima greutate cu care se vor confrunta. Succesul nu vine peste noapte, este un proces de lunga durata iar ca sa fie trainic se construieste caramida cu caramida.

19.Care crezi ca este rolul norocului?

As numi-o mai degraba sansa, care alaturi de multa munca, inspiratie, tenacitate, curaj si determinare face parte din ingredientele succesului.

21.Ce ai sacrificat la nivel personal sau profesional de-a lungul timpului?

Cred ca sacrificiile la nivel personal sunt cele care nu mai pot fi compensate niciodata iar cel care spune ca nu a pierdut macar putin din timpul destinat lui sau familiei sale nu este sincer.

22.Cum impaci viata personala cu cea profesionala?

Cea mai mare provocare a vietii mele a fost sa incerc sa pastrez acest echilibru intre viata personala si cea profesionala, lucru pe care nu am reusit intotdeauna sa-l fac. Odata cu trecerea timpului am inteles ca nu trebuie sa ma mai las devorata de problemele firmei, ca trebuie sa invat sa spun STOP sau NU cand este necesar.

Pentru a te putea bucura de succes trebuie sa limitezi la maxim pierderile cu care acesta vine la pachet.

23.Ce planuri profesionale ai pentru viitor?

In acest moment, planul nostru de viitor este pastrarea si consolidarea pozitiei noastre pe piata internationala de bridal, cunoscut fiind ca este o piata foarte competitiva si plina de provocari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *