Acasa Interviu Femei de afaceri Interviu – Femei de afaceri: Lorelei Nassar (Clinica de Implantologie Lorelei Nassar)

Interviu – Femei de afaceri: Lorelei Nassar (Clinica de Implantologie Lorelei Nassar)

13 min
fericita-divette.ro

Un doctor de succes si o femeie de afaceri ambitioasa care a reusit sa isi intemeieze doua afaceri de succes, respectiv Clinica De Implantologie Lorelei Nassar si AB Dental Romania. Lorelei Nassar se descrie ca fiind o persoana careia ii place foarte mult sa citeasca, sa invete tot timpul ceva nou si care a reusit intotdeauna sa isi imparta viata profesionala cu cea personala. Afla mai multe despre Dr. Lorelei Nassar in interviul de mai jos, despre cum a reusit in afaceri, ce greseli a facut in business, dar si ce sfaturi are pentru femeile care isi doresc sa fie antreprenoare.

Lorelei Nassar

Cum te-ai descrie?

Ambitioasa, un lider excelent, focusata pe cresterea mea si a celor din jur – a echipei si a companiilor pe care le-am fondat. Dornica sa invat in continuare, curioasa despre diverse domenii. Totodata sunt foarte activa.

Care e cea mai buna carte pe care ai citit-o anul trecut?

Nu am o „cea mai buna carte” asa cum nu am nici un „cel mai bun actor”, cantaret sau regizor. Am o literatura intreaga care imi place acum, citesc foarte multa fizica cuantica si psihologie transpersonala.  Amit Goswami si Richard Feynman sunt printre fizicienii mei preferati. Ma inspira foarte mult Ken Wilber si Vitor Rodrigues, maestri in psihologie transpersonala care scriu minunat. Cu Vitor am invatat de fapt personal prin participarea la o formare in Psihologie Transpersonala, el fiind conferentiar.

Ce te tine treaza noaptea?

O carte buna.

“Am un mare noroc de a avea o motivatie intrinseca – deci o zi proasta este perceputa de mine ca un challenge, ma motiveaza si mai mult.”

 

Cum te mobilizezi atunci cand ai o zi mai proasta?

Am un mare noroc de a avea o motivatie intrinseca – deci o zi proasta este perceputa de mine ca un challenge, ma motiveaza si mai mult. Asfel, incep o zi mai putin buna cu o ora de sport si apoi toate curg asa cum trebuie.

Ce hobby-uri ai? Ce iti place sa faci in timpul liber?

Sport in primul rand – innot, yoga etc. Mai demult alergam cam 10-12 km/zi, dar am incetat, la fel cum am abandonat si ski-ul in urma unei fracturi complexe la picior, anul trecut.

Dansez tango argentinian, urc pe munti, citesc foarte mult despre hipnoza medicala si psihologie. Mereu particip la cursuri de psihologie. Practic meditatia si am scris deja prima mea carte, cu un subiect super interesant.

Ce visai sa devii in copilarie? Care era slujba la care visai? De ce?

Medic. Ca sa fac bine oamenilor!

Care cea mai buna decizie pe care ai luat-o vreodata cu privire la afaceri?

Sa deschid prima afacere! AB Dental, reprezentanta nationala a Sistemului de implanturi dentare AB Dental, distribuit si cunoscut in toata lumea.

“Daca iese bine ma bucur desigur, ca tot omul – daca iese prost insa nu stau nici o secunda sa caut vinovati ci analizez cu luciditate motivele care au dus acolo.”

 

Care e cea mai proasta decizie pe care ai luat-o vreodata cu privire la business?

Sa imi iau asociat la clinica, la Clinica de Implantologie Lorelei Nassar, cel de-al doilea business in ordine cronologica dupa ce prima afacere fondata s-a dovedit a fi de succes, condusa doar de mine singura. Dar am invatat foarte multe din aceasta decizie – in primul rand mi-am asumat-o in totalitate, asa cum imi asum orice lucru pe care il hotarasc. Daca iese bine ma bucur desigur, ca tot omul – daca iese prost insa nu stau nici o secunda sa caut vinovati ci analizez cu luciditate motivele care au dus acolo si caut lectia pe care o am de invatat – si merg mai departe cu temele facute.

Care a fost cea mai mare provocare de pana acum?

Repatrierea mea in 2006 din Israel in Romania, unde am locuit 15 ani. La fel, a fost o decizie asumata in totalitate si cu un impact pozitiv foarte mare pe care l-am observat de-a lungul anilor care au trecut asupra mea si a copiilor mei.

Ce ti-ai dori sa fi stiut la inceputul carierei?

Macar jumatate din atata psihologie cat stiu acum.

Care crezi ca e cea mai mare provocare a unei femei in cariera sau business?

Sa dovedeasca ce poate intr-o lume de barbati – pentru mine a fost evident de la bun inceput, am stat pe tusa la spital ani buni inainte de a fi primita in specializare. Lucram deci cu norma intreaga, dar nu eram platita si eram considerata ca facand voluntariat, pentru a fi primita in mod formal la chirurgie BMF.

“Poti doar sa te ridici prin multa munca.”

 

Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodata?

Una dintre asistentele de la spitalul Poryia din nordul Israelului unde am petrecut 10 ani din viata mi-a spus o data, cand eram moarta de oboseala dupa o garda grea si copiii ma asteptau sa ii iau de la gradinita si n-aveam putere nici sa mai respir: ”Draga mea, daca esti jos, nu poti decat sa te ridici si apoi sa ajungi foarte sus!”

Am luat aminte – si in urmatorii ani am observat ca asa este. Poti doar sa te ridici prin multa munca.

Ce sfat le-ai da femeilor aflate la inceput de drum si care vor sa obtina succes in afaceri?

Sa-si faca un plan foarte bun in care sa includa si familia, caci copiii au nevoie de noi. Eu am crescut doi copii fericiti si am facut fata la doua afaceri de succes, dar asta numai pentru ca am oferit 100% calitate relatiei cu copiii, am fost si sunt deschisa, autentica si comunic exceptional.

“Eu cred ca norocul ti-l faci singur. Trebuie doar sa nu te autolimitezi, sa crezi in tine, asa cum am crezut si cred eu.”

 

Care crezi ca e rolul norocului in obtinerea succesului?

Eu cred ca norocul ti-l faci singur. Trebuie doar sa nu te autolimitezi, sa crezi in tine, asa cum am crezut si cred eu. Sunt foarte sigura ca pot face absolut orice daca imi pun in minte – la fel cum, spun eu, oricine are potential nelimitat, daca nu se autoingradeste.

Care e cel mai mare risc pe care ti l-ai asumat vreodata?

Revenirea in tara de una singura, fara nici un sprijin si cu doi copii de crescut.

Ce ai sacrificat la nivel personal si profesional de-a lungul timpului?

Nu consider ca am sacrificat ceva – tot ce am facut si fac este de drag si cu placere, echilibrand uneori foarte munca multa cu putin timp personal, in timp ce acum e invers, mai mult timp personal si mult mai putina munca.

Cum impaci viata personala cu cea profesionala?

Perfect – le delimitez foarte clar si le deleg. Fiecare dintre companiile mele are un director administrativ, numai pacienti mei ma suna in mod direct.

Ce planuri profesionale ai pentru viitor?

Vreau sa public prima mea carte in America si sa o lansez acolo si in alte tari din lume – am trimis-o deja la o editura din New York si astept un raspuns, plus ca am primit o recenzie buna de la un mare scriitor contemporan. Si apoi voi fonda un alt proiect, dar despre asta veti afla la timpul potrivit.

Incarcati mai multe articole inrudite
Incarca mai mult de Roxana Stancu
Incarca mai mult in Interviu Femei de afaceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Ce trebuie sa stii pentru a deveni o buna investitoare la bursa

Pentru a deveni o buna investitoare la bursa este necesar sa cunosti piata de capital, sa …