Acasa Afaceri Interviu – Femei de Afaceri: Florentina Ion – CEO and Founder la Editura Didactica Publishing House

Interviu – Femei de Afaceri: Florentina Ion – CEO and Founder la Editura Didactica Publishing House

11 min
fericita-divette.ro

Florentina Ion a avut curajul de a renunta la profesia de avocat si de a se lansa in lumea femeilor de afaceri, avand in prezent experienta a peste 7 ani de CEO si fondator la Editura Didactica Publishing House. Astfel, in 2012, femeia de afaceri Florentina Ion, a pornit de la zero pentru a dezvolta un business care atinge in prezent cifra de aproximativ trei milioane de euro. Prezenta carismatica, extrem de placuta, Flotentina Ion impresioneaza prin franchete, seriozitate, perseverenta si dorinta de a ajuta si a contribui la educatie. Citeste randurile urmatoare pentru a afla mai multe despre femeia de afaceri Florentina Ion si despre sfaturile pe care le ofera.

Florentina Ion: “Suntem liderii propriei noastre vieti si deseori ma tine treaza gasirea echilibrului intre viata personala si profesionala…”

 

Florentina Ion – CEO and Founder la Editura Didactica Publishing House
Florentina Ion – CEO and Founder la Editura Didactica Publishing House

Cum te-ai descrie?

O persoana perseverenta, pozitiva si pentru care realizarea obiectivelor stabilite in viata personala si profesionala reprezinta un aspect important in viata daca drumul si calatoria respecta valorile mele.

Care e cea mai buna carte pe care ai citit-o anul trecut?

“In drum spre casa”, de Sonia Choquette.

Ce te tine treaza noaptea?

Suntem liderii propriei noastre vieti si deseori ma tine treaza gasirea echilibrului intre viata personala si profesionala, un aspect extrem de important pentru mine, dar si instabilitatea economica are acest efect.

Florentina Ion: “Este extrem de important ca obiectivele mele sa corespunda valorilor mele.”

 

Cum te mobilizezi atunci cand ai o zi mai proasta?

Este extrem de important ca obiectivele mele sa corespunda valorilor mele. In situatia in care am avut o zi proasta, dar am un obiectiv pe termen lung care este in armonie cu valorile mele, imi gasesc resursele necesare sa merg mai departe cu elan si motivatie.

Ce hobby-uri ai? Ce iti place sa faci in timpul liber?

Calatoriile si cititul. Dezvoltarea firmei imi ocupa tot timpul si nu beneficiez de timp liber, dar de cate ori am putin timp ador sa citesc.

Ce visai sa devii in copilarie? Care era slujba la care visai? De ce?

In copilarie visam sa ajung avocat si am reusit. Imi doream sa ajut oamenii sa obtina dreptatea atunci cand ei aveau intr-adevar dreptate si nu reuseau sa dovedeasca acest lucru.

Florentina Ion: “Cea mai mare provocare a fost sa dezvolt o afacere de la zero si sa ajung azi la o cifra de aproximativ trei milioane de euro.”

 

Care este cea mai buna decizie pe care ai luat-o vreodata cu privire la afaceri?

Cea mai buna decizie a fost in anul 2003 cand am cumparat un teren cu o suma foarte mica si l-am vandut cu o suma destul de mare.

Care e cea mai proasta decizie pe care ai luat-o vreodata cu privire la business?

Cred ca cea mai proasta decizie a fost atunci cand am cumparat un sediu de firma, inainte de criza din 2008 si ulterior am vandut cladirea cu 50% din valoarea cumpararii ei.

Care a fost cea mai mare provocare de pana acum?

Cea mai mare provocare a fost sa dezvolt o afacere de la zero si sa ajung azi la o cifra de aproximativ trei milioane de euro.

Florentina Ion: “Este important sa avem o cariera de succes daca ea ne respecta valorile.”

 

Ce ti-ai dori sa fi stiut la inceputul carierei?

Mi-as fi dorit sa stiu ca exista crize economice care se repeta la anumite intervale de timp, peste tot in lume, sa cunosc semnele inceputului unei crize, precum si faptul ca este important sa fii pregatit financiar pentru a supravietui.

Care crezi ca e cea mai mare provocare a unei femei in cariera sau business?

Cred ca cea mai mare provocarea a unei femei este aceea de a gasi un echilibru intre viata de familie si cariera. Este important sa avem o cariera de succes daca ea ne respecta valorile.

Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodata?

M-am ghidat in viata in functie de sfaturile mamei mele precum: este important in viata sa fac totul cu responsabilitate si sa-mi urmez orice vis, daca eu cred in el.

Florentina Ion: “Cred ca munca este esentiala, dar uneori norocul te poate diferentia.”

 

Ce sfat le-ai da femeilor aflate la inceput de drum si care vor sa obtina succes in afaceri?

Sa analizeze foarte atent drumul pe care isi doresc sa mearga pentru atingerea obiectivelor lor, deoarece acel drum si calatoria spre atingerea obiectivelor dorite le poate aduce implinirea sufleteasca.

Care crezi ca e rolul norocului in obtinerea succesului?

Cred ca munca este esentiala, dar uneori norocul te poate diferentia.

Care e cel mai mare risc pe care ti l-ai asumat vreodata?

Cel mai mare risc a fost atunci cand am renuntat la avocatura pentru o cariera in lumea afacerilor.

Florentina Ion: “Profesional, imi doresc mai mult timp pentru strategie si dezvoltare, deoarece sacrific mult timp pe zona operationala.”

 

Ce ai sacrificat la nivel personal si profesional de-a lungul timpului?

La nivel personal am sacrificat mult din timpul familiei, iar pentru propria persoana nu mi-am alocat deloc timp ani intregi. Profesional, imi doresc mai mult timp pentru strategie si dezvoltare, deoarece sacrific mult timp pe zona operationala.

Cum impaci viata personala cu cea profesionala?

Unul dintre obiectivele mele din ultimii ani este acela de a gasi un echilibru intre viata personala si cea profesionala. Imi imaginez in fiecare zi ca imi aloc timp pentru mine si familie, iar uneori chiar reusesc acest lucru. Una dintre valorile mele este familia si imi doresc din ce in ce mai mult sa-mi aloc mai mult timp pentru familia mea.

Ce planuri profesionale ai pentru viitor?

Imi doresc sa reusesc sa pun in aplicare un proiect mai vechi, privind dotarea unor biblioteci scolare cu un numar de carti, cu titlu gratuit, pentru a creste dorinta copiilor de a citi si pentru a  influenta pozitiv viitorul lor prin intermediul cartilor. Voi continua selectia unor carti care sa ajute copii sa se dezvolte frumos si sa-si dezvolte abilitati de la o varsta frageda, precum si a cartilor si jocurilor care promoveaza noi metode de predare sau de invatare si intelegere a notiunilor fundamentale.

Incarcati mai multe articole inrudite
Incarca mai mult de Roxana Stancu
Incarca mai mult in Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Dezvoltarea unei afaceri cu jucarii: 6 sfaturi pentru antreprenorii incepatori

Te-ai decis sa iti deschizi propria ta afaceri in domeniul jucariilor? Aceasta poate repre…