Acasa Noutati Interviu cu Stela Babau, Director Executiv la Dorafort General Group – „Vrem sa fim lideri pe piata de tamplarie din lemn stratificat”

Interviu cu Stela Babau, Director Executiv la Dorafort General Group – „Vrem sa fim lideri pe piata de tamplarie din lemn stratificat”

13 min
fericita-divette.ro

Stela Babau este Director Executiv la Dorafort General Group, o companie care produce tamplarie din lemn stratificat de calitate superioara. Cu o experienta de peste douazeci de ani in domeniu, Stela Babau a reusit sa dezvolte o afacere de succes in judetul Bihor, avand ca obiectiv sa devina lider pe piata de tamplarie din lemn stratificat din Romania.

In acest interviu, ea ne povesteste despre inceputurile afacerii, provocarile si oportunitatile pe care le-a intalnit pe parcurs, precum si despre viziunea si valorile care o ghideaza in activitatea sa. De asemenea, ofera cateva sfaturi utile pentru cei care vor sa se lanseze in domeniul antreprenoriatului sau sa isi dezvolte afacerea existenta.

Care a fost motivul pentru care ati decis sa va implicati in industria de tamplarie din lemn stratificat?

In timp ce studiam, am descoperit ca imi placea foarte mult domeniul prelucrarii lemnului. Am fost mereu convinsa ca „meseria este bratara de aur” si a fost o decizie naturala sa intru in aceasta industrie. 

La acea vreme, in Romania existau foarte putine companii care produc produse de prelucrare a lemnului. Cu toate acestea, cererea pentru aceste produse era foarte mare. Am vazut o mare oportunitate de a umple un gol pe piata si ca este un domeniu de viitor. Prin urmare, decizia de a intra in industria prelucrarii lemnului a fost rezultatul pasiunii mele pentru aceasta meserie si recunoasterea cererii ridicate pentru aceste produse.

Ce tehnologii sunt folosite de Dorafort General Group in procesul de fabricatie a tamplariei din lemn stratificat si cum au fost imbunatatite de-a lungul timpului?

Tehologia este de ultima generatie si zilnic imbunatatim ceva in activitatea noastra. Ne concentram pe crearea de produse de prelucrare a lemnului de inalta calitate care sa indeplineasca nevoile si asteptarile clientilor nostri. Echipa noastra de mesteri extrem de talentati se mandreste ca utilizeaza cele mai noi masini si tehnici pentru a crea piese care sunt atat frumoase, cat si functionale.

Cum ati reusit sa va diferentiati de ceilalti producatori de tamplarie din lemn stratificat?

In lumea competitiva a prelucrarii lemnului, poate fi dificil sa iesi in evidenta de la ceilalti producatori. Cu toate acestea, am reusit sa ne diferentiem de producatorii de prelucrare a lemnului laminat prin angajamentul nostru fata de calitate, colaborare eficienta si seriozitate.

In centrul abordarii noastre se afla concentrarea noastra asupra crearii de produse de inalta calitate care sa indeplineasca cerintele si sa depaseasca asteptarile clientilor. Folosim doar cele mai bune materiale si cea mai recenta tehnologie pentru a ne asigura ca produsul final este de cea mai inalta calitate. Acest accent pe calitate ne-a ajutat sa ne construim o reputatie de excelenta in industrie si ne-a permis sa ne diferentiem de alti producatori.

Ce tipuri de produse de tamplarie din lemn stratificat oferiti si care sunt cele mai populare in randul clientilor?

Ca specialisti in domeniul prelucrarii lemnului, suntem mandri sa oferim o gama larga de produse care sa satisfaca nevoile si asteptarile clientilor nostri. Una dintre cele mai populare oferte de produse are la baza prelucrarea lemnului stratificat. 

Produsele noastre din lemn stratificat sunt cunoscute pentru durabilitate, rezistenta si unicitate. Oferim o gama larga de produse din lemn stratificat, inclusiv usi, ferestre, scari, mobilier si multe altele. Toate produsele noastre sunt realizate cu cele mai bune materiale si cea mai recenta tehnologie pentru a realiza un produs finit care sa indeplineasca specificatiile exacte ale clientilor nostri.

In plus, avem experienta in realizarea reproducerilor perfecte ale tamplariei cladirilor istorice. Intelegem importanta pastrarii integritatii istorice a acestor cladiri si, totodata, de a le moderniza pentru a satisface standardele.

Cum va asigurati ca produsele firmei pe care o conduceti sunt durabile si rezistente in timp?

Tamplaria de lemn se regaseste in toate cladirile istorice, iar istoricii pot aduce marturii despre varsta si durabilitatea lor. Pentru a ne asigura ca produsele pe care le realizam fac fata trecerii timpului, respectam cu exactitate tehnologia si folosim materiale de top, calitatea si atentia la detalii fiind preocuparea intregii echipe. De asemenea, folosim materiale de finisaj de cea mai inalta clasa si oferim clientilor nostri consultanta cu privire la utilizarea si intretinerea produselor achizitionate.

Cum ati reusit sa va mentineti competitivi pe piata si sa dezvoltati afacerea?

Prin seriozitate si calitate. Atunci cand vine vorba de a mentine un business competitiv pe piata din ziua de azi, combinarea seriozitatii cu un angajament ferm fata de calitate este esentiala. Acesta a fost si cazul nostru, iar acest lucru ne-a permis sa ne dezvoltam afacerea si sa ne mentinem in topul pietei.

Inca de la inceputul afacerii, am pus calitatea pe primul loc. Am inteles ca nu exista nicio modalitate prin care putem obtine succesul pe termen lung fara sa le oferim produse si servicii de inalta calitate clientilor nostri. Am investit in cele mai bune materiale si tehnologii si am creat o echipa de experti in domeniu care se angajeaza sa ofere mereu cele mai bune solutii pentru nevoile clientilor nostri.

Ce planuri aveti pentru dezvoltarea viitoare a companiei?

Avem mai multe proiecte de dezvoltare, in mod special ne orientam pe dezvoltarea spatiilor de productie, atragerea de noi clienti, mentinerea produsului nostru in randurile produselor de cea mai inalta calitate.

Care sunt principalele provocari cu care va confruntati in industria de tamplarie din lemn stratificat si cum le gestionati?

In industria de tamplarie din lemn stratificat exista provocari cu care ne confruntam zilnic, insa cele mai mari au fost reprezentate de cresterea preturilor materiei prime si de lipsa fortei de munca, mai ales a celei calificate. Din cauza cresterii preturilor la materiile prime, am fost nevoiti sa ne adapam si sa cautam alternative mai avantajoase si mai economice. In plus, am fost nevoiti sa reevaluam intregul proces de productie si sa identificam si sa eliminam eventualele pierderi sau risipe de materiale.

De asemenea, lipsa fortei de munca calificate a fost o provocare majora pentru noi. Intr-o piata a muncii tot mai concurentiala, am fost nevoiti sa inovam si sa gasim modalitati noi si inovative de a atrage si de a pastra forta de munca calificata. Am investit in programe de formare si dezvoltare pentru angajatii nostri, am creat un mediu de lucru placut si motivant, precum si compensatii si beneficii competitive pentru a ne pastra angajatii cheie.

Care este cel mai important sfat pe care l-ati oferi unui antreprenor care doreste sa intre pe piata de tamplarie din lemn stratificat?

Cel mai important sfat pe care il pot oferi antreprenorilor care doresc sa intre pe aceasta piata este sa construiasca o echipa solida de specialisti in care sa aiba incredere. O afacere de succes in acest domeniu necesita pasiune, perseverenta si determinare, impreuna cu o echipa puternica de specialisti in inalta calificare. Fiecare membru al echipei trebuie sa aiba cunostinte profesionale puternice cu privire la sectorul de activitate in care activeaza. Daca nu aveti o echipa puternica si dedicata, veti intampina dificultati pe parcurs.

Inainte de a va angaja pe deplin in antreprenoriat este important sa fiti pregatiti sa faceti fata oricarei provocari. Acest tip de activitate necesita o trecere rapida de la planificare la actiune. Timpul este pretios, asa ca trebuie sa luati decizii rapide. Orice intarziere poate insemna oportunitati pierdute si poate duce la probleme mai mari in viitorul apropiat.

Antreprenoriatul este o responsabilitate imensa, iar in drumul spre succes veti intampina nenumarate obstacole. Este important sa nu pierdeti din vedere viziunea si pasiunea care au stat la baza afacerii si sa nu uitati ca succesul nu vine peste noapte, ci este obtinut prin efort sustinut si determinare. 

Incarcati mai multe articole inrudite
Incarca mai mult de Elena Prachi
Incarca mai mult in Noutati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Femeile antreprenoare sunt mai vulnerabile la pierderi financiare? Afla ce poti face pentru a-ti proteja afacerea!

Daca esti o femeie care conduce o afacere, probabil ca te-ai intrebat daca esti mai expusa…