Idei de business care au socat lumea, dar s-au dovedit utile

Oricine isi doreste la un moment dat sa aiba propria afacere si, mai mult, sa fie profitabila daca se poate chiar de la inceput. Atunci cand intrebi pe cineva despre ce idei de afacere are avea, vei observa ca fiecare are cate o idee pe care o crede inovatoare si care va aduce profit de milioane. Cea mai mare problema este defapt atunci cand vine vorba sa pui in practica ideile si planul de afacere.

Desi este destul de greu sa pornesti o afacere mai ales daca nu ai destul buget si mai ales daca nu ai destul curaj, exista anumiti oameni care au avut curaj sa isi dezvolte propriile afaceri. Dar nu doar niste afaceri banale. Au reusit sa puna in practica cateva idei de afaceri care nici nu ti-ar trece prin cap. Iata 6 idei de business care au socat lumea dar care au avut si mare succes prin utilitatea lor.

Idei de business care au socat lumea, dar s-au dovedit utile
Idei de business care au socat lumea, dar s-au dovedit utile

1.Cadou Misterios – mystery box

Aceasta idee de afacere a venit din dorinta de a surprinde persoanele dragi cu cadouri chiar si cand nu exista inspiratie. Mai mult, este o solutie foarte utila pentru orice tip de ocazie fiind un cadou diferit si iesit din comun. Mystery box a aparut din ideea ca uneori este destul de greu sa alegi un cadou. Cel care vrea sa cumpere un astfel de cadou nu trebuie decat sa aleaga pentru cine doreste cadoul si sa raspunda la cateva intrebari. Cadoul misterios va veni intr-o cutie in care nici el nu va sti ce se afla. O idee geniala, nu e asa?

2. Etichete personalizate pentru copii

Aceasta afacere a luat avant cu un buget de 10.000 de dolari. Antreprenoarea Julie Cole s-a  gandit cat de utile ar fi niste etichete personalizate pentru obiectele copiilor. Astfel parintii nu vor sta cu grija ca vor pierde lucrurile copiilor sau ca le vor incurca cu ale altor copii de la scoala sau gradinita. Ideea este ca acestea sunt foarte rezistente chiar si la spalat sau la calcat. Afacerea a mers asa de bine incat produc etichete si pentru genti sau pantofi.

3. Biodiesel din uleiul de la prajit din restaurante

O idee de afacere la care cu siguranta nu te-ai fi gandit. Antreprenorul Dave Dunham care era deja specializat in afaceri internationale a venit cu ideea de a recicla uleiul pe care restaurantele il arunca dupa folosire. Afacerea a mers asa de bine incat exista reprezentante in 7 state iar uleiul folosit se colecteaza in continuare.

4. Usi de grupuri sanitare care se deschid fara sa le atingi

Un patron de restaurant din America era obsedat de faptul ca exista microbi care se imprastie foarte usor pe manere de la baie. Acest dispozitiv functioneaza pe baza de senzori iar atunci cand se apropie mana de acesta usa se deschis automat. Te-ai gandit si tu la un asemenea business?

5. Abonament la sosete

Suna ciudat dar este o afacere foarte profitabila in Elvetia. Cel care a pornit afacerea s-a gandit ca lumea este mult prea lenesa pentru a-si cumpara ciorapi atunci cand acestia se rup. Pentru acest lucru a inceput sa vanda abonamente pentru sosete. Cum functioneaza? Oamenii platesc un abonament lunar iar compania le trimite cate 9 perechi de sosete la adresa lor, pe tot parcursul anului in care au platit abonamentul. Afacerea este destul de profitabila mai ales ca exista deja peste 60.000 de abonati. Afacerea s-a extins ulterior si la camasi de barbati si lenjerie intima.

6. Aer proaspat la cutie

O afacere socanta care este in acelasi timp si utila. Dincolo de ideea unui cadou traznit si neasteptat, aerul proaspat este conservat din zonele curate din lume si este extrem de util mai ales populatiei din China, o tara din ce in ce mai poluata. Ideea a fost initial a unui fotograf care a vrut sa faca acest lucru din amuzament insa a ajuns o utilitate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *