Idei de afaceri pentru antreprenoarele indecise

Doar fiindca nu stii ce business ai putea demara, nu inseamna ca nu ai stofa de antreprenor. Unele persoane stiu foarte clar ce isi doresc sa faca si pot face pasii necesari foarte rapid. Insa exista si persoane care au nevoie de analizeze mai mult inainte de a lua o decizie privind viitorul in business. Daca ai idei de afaceri, insa nu esti decisa ce business ai putea sa incepi sau daca nu ai nicio idee, iti venim in ajutor cu niste sfaturi care iti pot face alegerea mai usoara.

Idei de afaceri pentru antreprenoarele indecise
Idei de afaceri pentru antreprenoarele indecise

Idei de afaceri pentru antreprenoarele indecise

Inainte de a te opri asupra unei idei de afaceri trebuie sa iti pui cateva intrebari:

Iti doresti cu adevarat sa faci asta?

Iti doresti o afacere sau doar un venit suplimentar?

Vrei o afacere pentru a avea mai mult timp liber?

Esti gata sa renunti la statutul de angajat care iti poate asigura cat de cat stabilitate financiara?

Esti gata sa investesti, fara sa ai vreun profit cel putin pentru o perioada?

Ce suma poti investi si cat esti dispusa sa pierzi?

Ai nevoie sa mai inveti pentru a demara un business sau mai ai de invatat?

Ce ti-ar placea sa faci?

Ce domeniu stapanesti mai bine?

Ai putea sa iti transformi pasiunea intr-un business?

Business sau venit suplimentar?

In cazul in care ai nevoie de mai mult timp liber sau iti doresti un venit suplimentar, ai putea opta pentru un business pe care marile companii il pun la dispozitie doritorilor. Acestea se refera la distributia si vanzarea de produse cosmetice si de frumusete, fie door-to-door, fie online. In acest caz nu vei fi nevoita sa te complici cu stocuri sau cautarea de distribuitori, pentru ca vei avea acces la toate produsele companiei.

Hobby transformat in afacere

In cazul in care esti gata sa investesti si sa iti asumi o anumita pierdere sau o intarziere a profitului, daca doresti sa ai propriul business si stii ca ai pregatirea si abilitatile necesare, trebuie sa stii ca asta inseamna multa munca, putin timp personal si necesita multa energie si sacrificii. De asemenea, e bine ca business-ul pe care il demarezi sa aiba legatura cu hobby-urile tale sau sa iti placa ceea ce faci. Astfel, nu vei simti ca muncesti si vei avea energia si motivatia sa dedici mult timp afacerii tale.

Asadar, ce iti place sa faci si ce ai putea transforma intr-o afacere, adica ceva pentru care lumea ar plati? Iti place sa faci fotografii si cei din jurul tau cred ca ai talent? Iti place sa creezi produse si deja ai cumparatori, desi nu ti-ai propus asta inca?

Cunostintele si abilitatile tale se pot transforma intr-un business

Daca ai bune cunostinte de contabilitate sau limbi straine si atestate care sa o dovedeasca, poti sa oferi cursuri sau servicii de contabilitate sau traducere. De asemenea, daca iti plac copiii si poti sa predai, te poti orienta catre cursurile pentru copii au chiar workshop-uri pentru care parintii vor fi mai mult decat bucurosi sa plateasca, in cazul in care ai o oferta atragatoare. Nu doar ca pret, ci si ca desfasurare a cursurilor si workshop-urilor.

Sunt multe idei de afaceri care te pot transforma din angajat in antreprenor de succes. Important e sa o alegi pe cea care ti se potriveste tie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *