Acasa Networking Business networking Femeile antreprenoare sunt mai vulnerabile la pierderi financiare? Afla ce poti face pentru a-ti proteja afacerea!

Femeile antreprenoare sunt mai vulnerabile la pierderi financiare? Afla ce poti face pentru a-ti proteja afacerea!

7 min
fericita-divette.ro

Daca esti o femeie care conduce o afacere, probabil ca te-ai intrebat daca esti mai expusa la riscuri financiare decat barbatii si daca te confrunti cu mai multe obstacole si dificultati in accesarea resurselor, a finantarii si a pietei. Desi inca exista prejudecati si stereotipuri care pot afecta increderea si performanta ta ca femeie antreprenoare, sunt si solutii la care poti apela.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti protejezi afacerea de pierderile financiare si, totodata, sa cresti sansele de succes ale acesteia:

Invata sa gestionezi corect TVA-ul

Pentru a gestiona corect TVA-ul, este important sa ai o evidenta clara a facturilor emise si primite, sa respecti termenele de declarare si plata a TVA-ului si sa eviti erorile sau neregulile care te pot costa amenzi sau penalitati. De asemenea, poti beneficia de unele facilitati fiscale, cum ar fi scutirea de tva Romania pentru anumite activitati sau regimuri speciale de aplicare a TVA-ului.

Obtine finantare pentru afacerea ta

Finantarea este un factor esential pentru dezvoltarea oricarei afaceri. Fara resurse financiare suficiente, nu poti investi in echipamente, materii prime, marketing sau personal. Din pacate, multe femei antreprenoare se confrunta cu dificultati in obtinerea finantarii, fie din cauza lipsei de garantii, fie din cauza discriminarii sau a lipsei de incredere din partea creditorilor. 

Exista insa si solutii pentru a obtine finantare pentru afacerea ta, cum ar fi credite bancare, fonduri europene, finantare ong sau finantare alternativa.

Promoveaza-ti eficient afacerea

Promovarea este un alt element cheie pentru succesul unei afaceri. Fara o strategie de marketing bine gandita si implementata, nu poti atrage si fideliza clienti, nu poti creste notorietatea brandului tau si nu poti face fata concurentei. Promovarea presupune insa si o investitie financiara, pe care nu toate afacerile si-o permit.

Pentru a-ti promova afacerea eficient, cu un buget redus, poti apela lai metode precum:

  • Marketingul online care foloseste canalele digitale, cum ar fi site-ul, blogul, retelele sociale, emailul sau publicitatea online, pentru a-ti prezenta afacerea, a comunica cu potentialii clienti si a-i convinge sa cumpere de la tine. Are avantajul ca este mai ieftin, mai usor de masurat si de personalizat decat marketingul traditional.
  • Marketingul prin recomandare care presupune promovarea afacerii, prin intermediul clientilor multumiti, al partenerilor de afaceri sau al influencerilor. Are avantajul ca este mai credibil si mai convingator decat alte forme de marketing.
  • Marketingul prin evenimente implica participarea la evenimente relevante pentru domeniul tau de activitate, cum ar fi targuri, expozitii, conferinte sau workshopuri, pentru a-ti expune afacerea, a face networking si a atrage noi clienti. Are avantajul ca este mai interactiv si mai eficient decat alte forme de marketing.

Invata sa iti protejezi afacerea de riscurile juridice

Riscurile juridice sunt acele situatii care pot afecta afacerea ta din punct de vedere legal, cum ar fi litigiile, incalcarea contractelor, nerespectarea legislatiei sau reclamatiile clientilor. Acestea pot avea consecinte grave pentru afacerea ta, cum ar fi pierderi financiare, daune de imagine sau chiar inchiderea activitatii.

Pentru a-ti proteja afacerea de riscurile juridice, este important sa respecti urmatoarele principii:

  • Informeaza-te continuu: cunoaste si respecta legislatia aplicabila domeniului tau de activitate, inclusiv normele fiscale, contabile, comerciale, de protectie a consumatorilor sau de protectie a datelor personale. Consulta-te cu un avocat sau un contabil daca ai nelamuriri sau intrebari.
  • Contracteaza: incheie contracte clare si complete cu toti partenerii tai de afaceri, inclusiv furnizorii, clientii sau angajatii. Contractele trebuie sa contina toate clauzele necesare pentru a preveni sau rezolva eventualele conflicte sau neintelegeri.
  • Asigura-te: contracteaza o asigurare pentru afacerea ta, care sa te acopere in cazul unor evenimente neprevazute sau daunatoare, cum ar fi incendii, furturi, calamitati naturale sau raspundere civila. Asigurarea te poate scuti de cheltuieli mari sau pierderi irecuperabile.

In concluzie, chiar daca femeile antreprenoare se confrunta cu mai multe provocari si riscuri decat barbatii in domeniul afacerilor, isi pot proteja afacerea fiind cat mai bine informate si folosind eficient oportunitatile. Alege sa fii o antreprenoare de succes si tine cont de sfaturile de mai sus!

Incarcati mai multe articole inrudite
Incarca mai mult de Elena Prachi
Incarca mai mult in Business networking

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Interviu cu Stela Babau, Director Executiv la Dorafort General Group – „Vrem sa fim lideri pe piata de tamplarie din lemn stratificat”

Stela Babau este Director Executiv la Dorafort General Group, o companie care produce tamp…