Doua modalitati de a-ti finanta pasiunile si demara mici afaceri de succes

De cele mai multe ori cand ne gandim la micile afaceri, pasiunile noastre sunt elementul principal din peisaj. De aici pleaca totul. Fiecare dintre noi prefera o anumita activitate, fiecare dintre noi are un hobby, o pasiune. Cu totii ne implicam in diverse activitati iar unele dintre ele sunt mai placute decat altele.

De fapt, unele sunt atat de placute, incat nici nu simtim trecerea timpului sau eforturile depuse, atunci cand facem acele activitati. Ei bine, acestea sunt adevaratele noastre pasiuni. Iar de foarte multe ori, pasiunile pot reprezenta si startul unei afaceri de succes.

Doua modalitati de a-ti finanta pasiunile si demara mici afaceri de succes
Doua modalitati de a-ti finanta pasiunile si demara mici afaceri de succes

Poate ca uneori ne-am saturat de programul de opt ore zilnice de la munca. Poate suntem in cautarea unei escapade, a unei iesiri din monotonie. Sau poate cautam o simpla modalitate de a ne face viata mai interesanta.

Crearea unei mici afaceri, a unui “part-time business” sa-l numim asa, poate fi o idee geniala de a trece cu succes peste barierele monotoniei.

Ce afaceri poti lansa din pasiunile tale

Gandeste-te la micile activitati care te fac sa te simti in largul tau, sa te umpli cu energie zilnic. Fie ca e vorba despre scris articole pe un blog, fie ca e vorba despre filmat aventuri din calatorii, impletit hainute sau de creat jucarii pentru copii. Orice astfel de activitate ce iti aduce placere la un moment dat poate reprezenta si o varianta de a-ti rotunji veniturile si a te face mai libera.

Insa, pe langa timpul pe care va trebui sa-l dedici acestei placeri, mai ai nevoie uneori si de resurse financiare pentru a incepe. Desigur, nu va fi vorba de sume exorbitante. De cele mai multe ori, micile afaceri pot fi demarate cu sume mai mici de 1000 de euro.

Daca te orientezi pe partea de productie, poti folosi acei bani pentru a-ti cumpara un mic stoc de materiale pentru proiectarea bijuteriilor sau a accesoriilor tale handmade. Daca preferi serviciile, poti sa iti realizezi un site de prezentare si sa investesti in promovarea lui, pentru a-ti oferi mai departe serviciile de consultant. Sau poti sa iti cumperi un aparat profesional si o licenta pentru un program grafic pentru a incepe sa editezi poze pentru nunti si evenimente importante din vietile oamenilor.

Ei bine, pentru toate aceste idei vei avea nevoie de o mica suma de bani pentru a-ti pune afacerea  pe picioare. De unde ii obtii?

Doua modalitati de a-ti finanta pasiunile si demara mici afaceri de succes
Doua modalitati de a-ti finanta pasiunile si demara mici afaceri de succes

Cum iti finantezi pasiunile pentru a le transforma in afaceri?

Exista diverse metode prin care poti finanta astfel de pasiuni si le poti oferi sansa sa devina mici afaceri de succes. Noi iti vom prezenta doua dintre cele mai intalnite moduri prin care poti face rost de sume mici de bani pentru a-ti finanta un astfel de part time business.

  1. Economiile

Daca de-a lungul timpului ai pus deoparte lunar o suma de bani din salariul tau, pentru urgente sau pentru orice alte planuri de viitor, acum stii despre ce discutam. Poate ca ai economisit in trecut pentru o vacanta sau poate ca ai economisit chiar pentru o noua masina.

Economiile sunt de cele mai multe ori baza lansarii unei mici afaceri. Ele reprezinta plasa de siguranta, dar si suma neceara lansarii unei afaceri pentru inceput. Poti accesa oicand banii economisiti pe un card de debit sau in contul de economii in care i-ai pastrat. Iar acum poti face pasul spre infiintarea micii tale afaceri.

  1. Cardul de cumparaturi

Daca ai un card de cumparaturi activ, ai scapat deja de o multime de intrebari si probleme. Nu mai ai nevoie de o suma mare de bani pentru a-ti cumpara echipamentele sau stocul de produse. Poti face asta in rate, accesand programele tuturor magazinelor online pentru carduri de credit.

Acum iti poti cumpara mai usor acel aparat foto profesional sau acele stocuri de materiale, platind pentru ele in rate si bucurandu-te si de 0% dobanda sau de o multime de bonusuri de cashback.

Mai mult decat atat, cardurile de credit iti ofera si o perioada de gratie de pana la 55 zile. Astfel, vei avea timp sa iti pui afacerea pe picioare mai rapid. Vei plati pentru toate echipamentele in rate si te vei putea folosi de perioada de gratie intr-un mod foarte util.

In cele 55 zile deja poti avea primele tale vanzari, primii tai clienti. Astfel vei putea incasa si bani si pana la finalul perioadei de gratie, vei putea achita ratele chiar din profiturile noii tale afaceri. In acest mod, in doar cateva luni, afacerea ta poate deveni auto-sustenabila.

Doua modalitati de a-ti finanta pasiunile si demara mici afaceri de succes
Doua modalitati de a-ti finanta pasiunile si demara mici afaceri de succes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *