Acasa Afaceri De ce sa apelezi la o agentie imobiliara daca vrei sa iti inchiriezi locuinta

De ce sa apelezi la o agentie imobiliara daca vrei sa iti inchiriezi locuinta

6 min
De ce sa apelezi la o agentie imobiliara daca vrei sa iti inchiriezi locuinta
fericita-divette.ro

Daca ai de inchiriat un imobil, insa nu ai timp sa te ocupi de tot ce inseamna poze, promovare si vizionari, poti alege sa apelezi la o agentie imobiliara care sa te ajute in acest sens. Desi te gandesti ca este mult mai bine pentru tine sa economisesti un comision pe care trebuie sa il oferi agentiei atunci cand inchei o tranzactie, gandeste-te la avantajele pe care ti le poate oferi o astfel de colaborare, mai ales cand nu ai timp sa te ocupi personal.

Motivele pentru care sa apelezi la o agentie imobiliara atunci cand vrei sa dai in chirie locuinta:

Are un portofoliu bogat de potentiali clienti

O agentie imobiliara primeste in fiecare zi solicitari din partea celor interesati sa cumpere sau sa inchirieze o locuinta. Astfel, aceasta le ofera prin intermediul agentilor profesionisti tururi pentru apartamentele si casele pe care le au in portofoliu. Prin urmare, daca vrei ca si locuinta ta sa apara printre lista de apartamente de inchiriat in Brasov sau in orasul in care ai imobilul, pentru a primi cat mai multe vizionari, poti sa apelezi la o agentie locala.

Beneficiezi de sfaturi valoroase din zona imobiliara

Daca nu ai nici o idee in ceea ce priveste costul chiriilor din zona sau vrei sa stii cum poti sa inchiriezi mai rapid imobilul pe care il detii, un agent imobiliar are experienta si cunostintele necesare pentru a te indruma cu sfaturi valoroase pentru a inchiria cu succes locuinta. Acesta cunoaste foarte bine piata de la momentul respectiv, inclusiv tot ce tine de pozitionarea locuintelor in anumite zone si ce avantaje ofera acest lucru.

Se ocupa el de tot ce inseamna promovare

Orice agentie de imobiliare, atunci cand primeste o noua locuinta pentru a o pune la inchiriat, se ocupa de tot ce inseamna promovarea acesteia. Poate face poze profesioniste si ulterior sa posteze anuntul in categoria de apartamente de inchiriat din judetul sau orasul in care te afli, pe mult mai multe site-uri decat ai avea tu acces sau ti-ai permite sa platesti pentru fiecare promovarea.

Economisesti timp, nu iti bati capul cu vizite anulate

Timpul tau este foarte important, mai ales atunci cand ai foarte mult de munca si, din cauza faptului ca nu locuiesti in orasul respectiv, nu poti sa te deplasezi pentru fiecare vizionare. Totodata, este neplacut sa te confrunti cu vizite anulate, dupa ce ai reprogramat tot ce aveai de facut in ziua respectiva, ca sa ajungi la ora stabilita. Cu ajutorul unei agentii imobiliare nu va fi necesar sa te deplasezi deloc in procesul de inchiriere a apartamentului.

Agentii imobiliari se ocupa de selectarea clientilor

Cu siguranta ca ai niste criterii de selectie pe care vrei ca si potentialii chiriasi sa le stie inca de la inceput. Astfel, iti poti dori sa nu primesti studenti sau persoane care fumeaza. O agentie imobiliara se va ocupa de tot ce inseamna selectarea clientilor, pentru a veni la vizionare doar cu aceia interesati si care se incadreaza in cerintele tale.

Ai siguranta ca te poti baza pe o persoana de incredere, pe baza unui contract

Daca ar fi sa alegi pe cineva care sa se ocupe de inchirierea apartamentului tau atunci cand tu nu ai timp sa te ocupi de acest lucru, o agentie de imobiliare poate fi alegerea potrivita. Vei incheia un contract in care se stabilesc toti termenii necesarisi  care sa te ajute pentru inchirierea locuintei tale. Astfel, protejat fiind de un contract, vei putea sta in siguranta ca locuinta ta este pe maini bune.

Incarcati mai multe articole inrudite
Incarca mai mult de Anurag
Incarca mai mult in Afaceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

5 lucruri pe care le au in comun cele mai de succes femei de afaceri

O femeie de succes in afaceri se remarca si in viata de zi cu zi, in orice mediu s-ar afla…