Acasa Afaceri De ce ai nevoie de un plan de afaceri

De ce ai nevoie de un plan de afaceri

8 min
fericita-divette.ro

Desi planul de afaceri iti va fi solicitat doar daca vei avea nevoie de un investitor sau un imprumut, sa stii ca realizarea lui iti va fi de mare folos, inca de la inceput! In momentul in incepi sa faci planul de afaceri, urmand un model de plan de afaceri bine gandit si elaborat astfel incat sa treci prin toate aspectele existente, vei intelege utilitate lui!

De ce ai nevoie de un plan de afaceri

De ce ai nevoie de un plan de afaceri? Pentru ca te va ajuta sa previi un adevarat esec financiar!

Cum poti incepe o activitate de succes daca tu nu stii inca de la inceput ce vrei sa faci, in ce mod, ce cheltuieli implica, cati angajati sunt necesari, ce cheltuieli apar, in cat timp iti poti amortiza investitia, etc?!

Inceperea unei afaceri fara un plan de afaceri poate fi asemuita cu intrarea pe campul de lupta fara a avea idee despre strategie, partea adversa, armele folosite si asa mai departe.

Un plan de afacere bine realizat te poate ajuta sa intelegi mai bine toate aspectele. Mai mult, se recomanda sa il faci chiar tu, pentru ca astfel vei capata, fara doar si poate, o imagine completa a afacerii tale.

De ce ai nevoie de un plan de afaceri? Pentru aceasta intrebare exista un singru raspuns – pentru ca doar cu o imagine clara in minte despre ceea ce vei face iti poti asigura succesul si poti preveni un adevarat esec financiar!

De ce ai nevoie de un plan de afaceri  – beneficii greu de contestat

Planul de afaceri nu trebuie sa fie un document stufos si nici nu iti va lua mult timp sa il realizezi, dar, odata facut, el iti va aduce cateva beneficii clare.

1 – daca vei avea nevoie de un imprumut sau de un investitor, planul de afaceri va fi primul document solicitat, deci vei avea nevoie de el!

2 – planul de afaceri creaza o imagine clara nu numai despre activitatea pe care intentionezi sa o incepi, ci si despre felul in care privesti tu aceasta activitate, oglindind perfect nivelul tau de intelegere in perspectiva. Un plan de afaceri bine gandit si detaliat corespunzator dovedeste ca ai luat in considerare toate aspectele si ca ai dezvoltat strategiile in deplina cunostinta de cauza, deci elimina din start posibilitatea unui esec!

3 – planul de afaceri poate fi privit ca un indrumar pentru acea activitate si, pe viitor, te poate ajuta sa urmezi corect etapele, fara a face rabat de la calitate si fara a rataci drumul catre reusita!

4 – planul de afaceri este o marturie scrisa a modului in care ai analizat cu atentie si in detaliu fiecare etapa, este o dovada a meticulozitatii si intentiei tale, o dovada a profesionalismului si hotararii tale – toate acestea vor fi un plus pentru imaginea cu care intri pe piata.

 

De ce ai nevoie de un plan de afaceri – poti reusi si fara el?

Nimeni nu poate spune ca nu exista afaceri care au avut si au succes, chiar daca nu a fost elaborat inainte un plan de afaceri! Cu siguranta ca poti reusi in businessul gandit de tine si fara acest document! Mai ales daca nu este prima ta afacere si ai suficienta experienta in domeniu, ca sa nu mai vorbim despre fler si inteligenta emotionala!

Dar, daca nu este prima ta afacere, mai ai nevoie si de un investitor sau de un imprumut, nu ai experienta in domeniu, ci doar o idee despre cum ai putea veni cu o inovatie, sa stii ca planul de afaceri poate face diferenta clara intre succes rasunator si esec la fel de rasunator!

Da, poti reusi in afacerea ta si fara un plan de afaceri, dar de ca sa risti?!

 

De ce ai nevoie de un plan de afaceri – elaborarea unei strategii pe termen lung

Este putin probabil ca afacerea ta sa fie unica pe piata! Cu siguranta exista deja o concurenta fata de care va trebui sa vii cu ceva in plus pentru a atrage clientii si chiar investitorii! Iar acest lucru trebuie luat in calcul inca de la primii pasi! Astfel, in functie de estimarile facute, tu stii exact de cat spatiu ai nevoie, cati angajati vor fi necesari si vei incepe din start activitatea tinand cont de toate aceste aspecte, evitand sovaielile si actiunile care necesita reveniri obositoare! Vei cauta din start spatiul cel mai potrivit si vei avea maxima atentie la aptitudinile si cunostintele angajatilor tai, putand sa ii pregateti din timp, sau sa ii muti la un moment dat in departamentele care li se potrivesc cel mai bine.

Incarcati mai multe articole inrudite
Incarca mai mult de Brindusa Dan
Incarca mai mult in Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Angajat sau antreprenor? Ce crezi ca ti se potriveste

Nu e un test de personalitate, desi personalitatea influenteaza deciziile pe care le luam …