Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, trebuie să știi ca CV-ul este prima impresie pe care o lași viitorului tău angajator. Este o piesă cheie care te poate face să mergi la pasul următor, sau nu.
Exista mai multe strategii pentru a-ți scoate în evidență CV-ul, ținând cont că angajatorii acordă în medie câteva secunde pentru a-l citi.
Dincolo de adaptarea acestuia la fiecare job pentru care aplici, a fi clar și concis pot fi puncte forte pentru un CV angajare însă mai sunt și alte aspecte importante:
Folosește un șablon atractiv
Angajatorii apreciază originalitatea și cu toate că există standarde de redactare clasice, poți da frâu creativității. Specialiștii din agentii de recrutare susțin că mai bine de jumătate din angajatori apreciază acest lucru în selecția persoanelor pentru interviu. Șabloanele clasice sunt menite să fie doar un ghid dar îl poți personaliza după stilul tău.
Dacă eși o fire creativă, poți folosi șabloane din Canva sau alte programe similare. Și nu uita că formatarea face ca anumite aspecte să iasă în evidență. Așa că dacă ești mândru de o anumită experiența sau abilitate, asigură-te că formatul textului o scoate în evidență.
Fii concis și direct
Este o regulă de bază să păstrezi CV-ul la maxim o pagină, exceptând faptul de a avea o carieră extinsă sau o experiență de lucru extrem de relevantă. O modalitate ușoară de a face acest lucru este să menționezi doar experiența recentă și relevantă pentru postul pentru care candidezi.
Nu este necesar să incluzi locurile de muncă temporare și alte detalii. Acestea pot atrage atenția de la detaliile cu adevărat importante. Folosește un limbaj în care să incluzi cuvinte puternice și de acțiune pentru a-ți descrie rolurile și proiectele, fără a te pierde în detalii inutile.
Include profilurile de social media
O practică din ce în ce mai frecventă este solicitarea profilelor de pe rețelele de socializare. Asta pentru că modul în care fiecare se prezintă pe social-media spune foarte multe despre ei ca persoane, abilități, stil de viață și altele detalii importante. Dacă pe profilul tău personal sunt incluse informații despre domeniul în care profesezi, includerea acestora în CV poate fi avantajoasă. Acest lucru poate sugera că ești pus la punct cu tot ce e nou în domeniul tău și ești interesat să înveți.
Verifică pentru a evita erorile
Verifică de trei ori tot ce ai scris apoi roagă și pe altcineva să citească pentru a te asigura că este scris corect. Greșelile gramaticale vor avea un puternic impact negativ asupra angajatorului. Verifică și uniformitatea formatării și titlurile, acest lucru transmițând organizare și atenție la detalii. În final asigură-te că CV-ul este aerisit și ușor de citit.
Odată ce ai parcurs toate aceste etape, CV-ul tău ar trebui să fie bine pus la punct și să te ajute să primești telefoane pentru interviuri.