Cum sa ai succes intr-o afacere cu genti de dama

Afacerile in domeniul modei pot fi dificile, dar daca incepi cu accesorii cum ar fi posetele sau gentile de dama, s-ar putea sa poti pune piciorul in usa si sa iti faci intrarea in lumea succesului. O buna planificare si gandirea fiecarui aspect al planului tau de afaceri pot fi de ajutor pentru a evita greselile.

Cum sa ai succes intr-o afacere cu genti de dama
Cum sa ai succes intr-o afacere cu genti de dama

Planul de afaceri de pornire

Planul de afaceri te ajuta sa iti faci o idee de inceput pe care, ulterior, sa o elaborezi intr-un plan concret. Nu uita sa incluzi o sectiune despre organizarea si structura organizatorica a companiei tale, sa incluzi cercetarea de piata in care sa iei in considerare dimensiunea actuala a pietii de genti de dama si demografia clientilor pe care ii vizezi.

Planul tau de afaceri ar trebui sa includa un rezumat financiar si o estimare a costurilor de desfasurarea a activitatii, inclusiv fluxul de venituri preconizate. Introdu si o sectiune despre strategia de afaceri si planurile de marketing si cauta o nisa pe care o poti completa cu succes, pentru ca piata de genti de dama are multe marci si brand-uri, concurenta fiind mare.

Taxe, impozite si contabilitate

Cand incepi o afacere sau deschizi un magazin, trebuie sa parcurgi o serie de pasi care sa te puna in legalitate din punct de vedere fiscal, pentru a-ti putea plati taxele si impozitele aferente. De asemenea, vei avea nevoie de o contabilitate bine pusa la punct si de un contabil care sa se ocupe cu profesionalism de actele si declaratiile care trebuie depuse.

Vanzare cu ridicata sau cu amanuntul

Va trebui sa stabilesti daca vinzi produsele cu ridicata sau cu amanuntul. Vanzand en-gros, vei distribui gentile si posetele direct retailerilor, ceea ce inseamna ca vei incasa sume mai mari de bani cu un profit mai mic pe articol. De asemenea, vei avea avantaje daca vei lucra, pe cat posibil, direct cu producatorii.

Vanzand cu amanuntul, poti obtine un profit mai mare pe articol, dar la intervale mai mari de timp si in cantitati mai mici.

Alege o locatie pentru magazin

Daca intentionezi sa deschizi un magazin fizic, alegerea locatiei potrivite iti garanteaza sansa catre succes. Asigura-te ca ai studiat cu atentie mai multe spatii potentiale inainte de a alege unul. Cele mai bune locatii sunt de obicei in zonele dedicate comertului cu amanuntul si cu un trafic mare pietonal, cum ar fi mall-urile. Totusi, unele centre comerciale sunt in plina scadere a popularitatii, asa ca nu trece cu vederea nici posibilitatile unui magazin mai mic.

Configureaza-ti un magazin online

Poti sa iti faci un site sau sa utilizezi portaluri de vanzari online pentru a crea un magazin exclusiv online sau pentru a aduce mai multi clienti in magazinul tau fizic de vanzare cu amanuntul. Daca nu te pricepi, nu uita ca poti utiliza platformele de comert electronic sau poti apela la specialisti care sa se ocupe de realizarea site-ului tau.

Pentru a-ti face o idee despre un site destinat vanzarilor de genti de dama acceseaza link-ul bewonderful.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *