Cum iti dotezi tipografia cu buget relativ mic

Ai o tipografie sau un mini atelier de print? Te ocupi cu bunurile de tipar si esti mereu in cautarea unor consumabile la cele mai mici preturi? Articolul acesta ti se va potrivi ca o manusa, in acest caz. Tipografiile si micile fabrici de print sunt o afacere in continua crestere. Desi piata de tipar poate parea in stagnare de ceva vreme, iar lumea se axeaza pe digital, in cadrul unor nise aceasta performeaza inca extraordinar.

Peste 4000 de tone de hartie se utilizeaza anual, iar piata bunurilor tipografice a depasit 300 de milioane de euro, conform studiilor din Romania. Asadar, daca ai intrat si tu pe aceasta piata si doresti sa optimizezi cheltuielile pentru mica afacere de familie pe care o conduci, iata ce ar trebui sa stii.

Cum iti dotezi tipografia cu buget relativ mic
Cum iti dotezi tipografia cu buget relativ mic

De unde poti achizitiona consumabile ieftine pentru afacerea ta

E bine de stiut faptul ca pentru a sustine o astfel de afacere ai nevoie de consumabile de calitate, pentru ca acestea iti vor aduce la randul lor clienti fericiti, prin intermediul serviciilor. O gama vasta de consumabile pentru afacerile de birotica si papetarie poti gasi in magazinele specializate. Acest lucru iti va garanta in primul rand calitatea consumabilelor, dar vei putea obtine si anumite reduceri sau preturi mai accesibile la produse.

Daca ai nevoie de astfel de produse ar trebui sa te orientezi spre un magazin online cu o gama completa de consumabile inkjet, pentru imprimante, dar si produse de birotica si papetarie.

In astfel de magazine ar trei sa gasesti orice produs ai nevoie in aceasta nisa de dezvoltare. De la imprimante multifunctionale si produse consumabile pana la table magnetice, trimmere si ghilotine pentru hartie.

De asemenea, pentru a face ordine intre taskuri si a tine mai usor evidenta proiectelor, te invitam sa incepi inca din gama de table magnetice pe care le gasesti aici: www.cartuseria.ro/table-magnetice/

Ce tendinte sunt in domeniul tipariturilor si la ce te poti astepta pentru afacerea ta

Multe studii si analize, dar si discutii de specialitate apreciaza declinul tiparului in ultimii ani si considera ca afacerea din acest domeniu sta sa se prabuseasca. Insa, la nivel global, piata de tipar se asteapta la cresteri de pana la 1% anual, pentru urmatorii ani.

Vorbim despre o piata de peste 785 miliarde de dolari. Asadar, comparand cu piata din Romania, foarte multe afaceri au o oportunitate de a iesi cu produsele si serviciile de print peste hotare. Piata produselor publicitare din strainatate este foarte bine dezvoltata, iar preturile noastre concurentiale ar putea reprezenta un avantaj. Pentru o astfel de afacere nu ai nevoie uneori de investitii foarte mari, daca alegi sa te orientezi pe o nisa extrem de specifica. Poti ajunge, spre exemplu, sa lucrezi in exclusivitate cu o agentie straina de branding, sa oferi cele mai calitative produse de identitate vizuala print, la cele mai bune preturi.

Astfel, ti-ai putea consolida o relatie de business peste hotare, iar prin demonstrarea unui standard de calitate ridicat, cu preturi competitive, te vei putea impune, odata cu cresterea numarului de cereri din strainatate.

Specialistii de la Smithers Pira sustin intr-un raport realizat cu privire la piata globala de tipar si la tendintele acesteia pana in 2022 ca ne-am pute astepta anual la o crestere de 5,8 miliarde de dolari.

Imagineaza-ti ce ar insemna o cota parte de doar 0.1% din aceasta crestere pentru afacerea ta.

Cum incepi aceasta afacere

Ai nevoie de un spatiu si de minimul de aparatura pentru a incepe o astfel de afacere. Insa exista si vesti bune in acest sens.  Cu un plan bun de afaceri si un plan de dezvoltare pe 3 – 5 ani care sa arate potentialul si creativitatea din spatele unei astfel de afaceri cu servicii personalizate, poti obtine o finantare consistenta de la un business angel poate sau chiar de la o banca.

Apoi vei avea banii pentru consumabile si vei putea incepe sa lucrezi la baza de date a clientilor. Testeaza aparatura si consumabilele chiar prin crearea propriei identitati vizuale print. Poti folosi produsele promotionale tocmai pentru a trimite oferte clientilor. Tine minte, atunci cand doresti preturi bune pentru consumabile de calitate, adreseaza-te magazinelor de profil, asa cum este cartuseria.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *