Acasa Afaceri Cum afecteaza durerile de spate productivitatea angajatilor tai

Cum afecteaza durerile de spate productivitatea angajatilor tai

5 min
fericita-divette.ro

Poate ca nu te-ai gandit inca la acest lucru, dar studiile si cifrele dovedesc ca durerile de spate de care sufera uneori angajatii tai, le afecteaza productivitatea si, implicit, are urmari nedorite asupra afacerii tale. Iata cum afecteaza durerile de spate succesul firmei tale si cum poti preveni intr-un mod inteligent acest lucru.

Cum afecteaza durerile de spate productivitatea angajatilor tai
Cum afecteaza durerile de spate productivitatea angajatilor tai

Cauzele durerilor lombare pot exista chiar si la locul de munca

E important ca angajatii tai sa fie bine informati cu privire la masurile pe care trebuie sa le ia astfel incat sa nu apara accidentari la locul de munca sau afectiuni care ii va incapacita pe o perioada mai scurta sau mai lunga de timp.

Partea inferioara a spatelui sau zona lombara sustine intregul corp, fiind cea care permite pozitia sezut la birou, mersul, rasucirile sau aplecarile. Pentru a preveni inflamatiile articulatiilor care leaga discurile coloanei vertebrale, acesti muschi trebuie mentinuti sanatosi si puternici, in special in cazul persoanelor al caror loc de munca implica statul pe scaun in fata unui birou sau condusul unei masini pentru perioade lungi de timp. Alte cauze ale durerilor de spate includ ridicarea incorecta a greutatilor, rasucirea inadecvata a coloanei in timpul unor miscari, accidentele si lipsa exercitiilor fizice.

Durerile lombare si pierderile in afaceri

Studiile dovedesc ca aproximativ unul din patru angajati sufera de dureri de spate in zona lombara, acest lucru insemnand costuri suplimentare si pierderi anuale considerabile pentru o firma. Din cauza productivitatii scazute, a absenteismului, a slabelor performante, dar si a cheltuielilor medicale, firmele pierd mii de dolari in fiecare an pentru fiecare 100 de persoane angajati afectati de dureri lombare. Potrivit studiilor, persoanele care sufera de dureri de spate sunt susceptibile de a lipsi de la munca cu patru zile mai mult decat cele care nu au aceasta problema, ceea ce duce la pierderi serioasa in cazul multor firme.

Mai mult, daca esti propriul tau angajat si sef si nu mai ai pe nimeni in echipa, durerile de spate te vor impiedica sa muncesti, afacerea ta stagnand. O astfel de situatie inseamna timp si bani pierduti, dar si cheltuieli medicale considerabile.

In plus, durerile de spate sunt deseori asociate cu efecte secundare cum ar fi depresia, oboseala, stresul sau obezitatea, factori care duc si ei la scaderea productivitatii si a cifrelor de afaceri.

Pentru a preveni sau a ameliora durerile de spate, dar si pentru a-i motiva prin beneficii non-financiare, ofera-le angajatilor tai sedinte de masaj Shiatsu pentru a se relaxa si pentru a-si rezolva micile probleme.

Este cat se poate de recomandat pentru a-ti motiva si recompensa intr-un mod inteligent personalul si a preveni durerile lombare. Asa ca, acceseaza linkul https://www.slimconcept.ro si fa chiar acum o rezervare pentru cei mai buni angajati ai tai, oferindu-le un cadou de Craciun! Cu siguranta vor aprecia gestul si se vor bucura de acest dar extrem de util.

Incarcati mai multe articole inrudite
Incarca mai mult de Stroe Irina
Incarca mai mult in Afaceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

De ce pleaca angajatii de la un loc de munca – 13 cauze

Daca in trecut locurile de munca erau stabile si oamenii erau preocupati doar de ceea ce i…