Acasa Noutati Ce trebuie sa stii despre asigurarea masinilor angajatilor

Ce trebuie sa stii despre asigurarea masinilor angajatilor

5 min
fericita-divette.ro

Daca business-ul tau implica deplasarea angajatilor, este important sa le pui la dispozitie o masina pentru serviciu. Desi poate fi costisitor la inceput, aceasta alegere iti poate oferi o multime de beneficii pe termen lung. 

Inainte de toate, este important sa iei in considerare toate aspectele privind achizitionarea autovehiculelor pentru firma ta. Deoarece pot exista o multime de intamplari neprevazute, este esential sa te informezi foarte bine cu privire la cumpararea si utilizarea masinilor in scop de serviciu. 

Accidentele 

Daca masina firmei condusa de un angajat a fost implicata intr-un accident care nu a fost cauzat din vina sa, este esential sa apelezi la o colaborare cu avocati profesionisti. Agentiile de avocati specializati in despagubiri accidente rutiere sunt o modalitate excelenta de a le asigura angajatilor si masinii procedurile necesare pentru despagubirile financiare si de vatamare corporala. Acestia vor lua legatura cu asiguratorul si vor avea grija ca finalul sa fie unul favorabil pentru firma si persoana implicata in accident. 

Impozitarea

Daca firma ta deduce 50% din cheltuieli si TVA, pentru drumurile angajatilor in interes personal nu se vor plati taxe. Insa, daca TVA-ul si cheltuielile sunt deduse integral, atunci pentru deplasarea in interes personal va trebui sa se plateasca taxe. 

Pentru a putea utiliza masina de serviciu sunt necesare foile de parcurs. Aici trebuie sa fie mentionate mai multe detalii despre deplasarile facute precum: locul si motivul deplasarii, numarul de kilometrii parcursi, tipul de autovehicul si consumul de carburant. 

Drumurile in interes de serviciu

Exista companii care le permit angajatilor sa foloseasca masina de serviciu si in scopuri personale. Insa, fiecare drum parcurs trebuie sa fie bine monitorizat si notat. Drumurile spre potentiali clienti, la banca sau in alte orase pentru incheierea contractelor sunt incluse in categoria deplasarilor in interes de serviciu. Acestea sunt deductibile 100%. 

Atunci cand vorbim despre deplasarea de la domiciliu spre locul de munca, situatia se schimba putin. In general aceste drumuri sunt deductibile, insa, depinde foarte mult de imprejurimi. Daca pentru angajat deplasarea de acasa la serviciu cu alte mijloace de transport se dovedeste a fi mai dificila, cheltuiala este acoperita.

De ce e importanta masina de serviciu

Chiar daca pare o achizitie costisitoare care implica diverse aspecte ce trebuie respectate in conformitate cu legea, masinile de serviciu sunt esentiale din mai multe puncte de vedere. In primul rand, pentru angajatii care locuiesc la distanta, un autovehicul pentru care nu trebuie sa plateasca o buna parte din salariu pe carburant este un adevarat ajutor. In al doilea rand,  este un mod perfect de a-ti fideliza angajatii, demonstrandu-le ca sunt valorosi si ca business-ul tau le ofera conditii optime si sigure. 

Pe termen lung, achizitionarea masinilor de serviciu este o investitie benefica pentru tine si firma ta. Angajatii tai vor fi incurajati sa ramana in companie, avand asigurata o modalitate usoara de transport, fara cheltuieli enorme.

Incarcati mai multe articole inrudite
Incarca mai mult de Roxana Stancu
Incarca mai mult in Noutati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Ai un restaurant Afla cum poti folosi inteligenta artificiala in folosul afacerii tale!

Daca ai un restaurant, probabil ca stii cat de important este sa iti pastrezi clientii mul…