Acasa Afaceri Ce este SEO si cum se face optimizarea pentru motoarele de cautare

Ce este SEO si cum se face optimizarea pentru motoarele de cautare

11 min
fericita-divette.ro

SEO este procesul de imbunatatire a vizibilitatii unui site web sau a unei pagini web in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare (SERP) prin tehnici organice de optimizare a motoarelor de cautare (SEO). Daca te intrebi ce este SEO, retine ca este unul dintre cele mai importante aspecte ale marketingului digital.

Scopul SEO este de a obtine un clasament mai ridicat in SERP-uri prin cresterea vizibilitatii pe internet a site-ului tau. Cu cat rangul site-ului este mai mare, cu atat mai mult trafic va ajunge pe site-ul tau si, in consecinta, va genera mai multi potentiali clienti.

Cum functioneaza SEO?

Programele automate care viziteaza site-urile web si indexeaza continutul sunt cunoscute sub numele de web crawler. Algoritmii sunt proiectati pentru a oferi cele mai bune rezultate de cautare posibile si sunt adaptati in mod constant pentru a oferi utilizatorilor cele mai precise si relevante informatii. Acest lucru se face prin analiza paginilor de index si luand in considerare sute de factori precum dimensiunea site-ului web, popularitatea link-urilor, lungimea continutului si altele.

O conceptie gresita comuna in lumea optimizarii motoarelor de cautare este ca poti plati pentru a te clasa mai sus in cautarea organica. Nu este cazul daca intelegi ce este SEO. Cand vine vorba de clasare, anunturile de cautare platite si cautarea organica sunt doua proceduri complet diferite. SEO este un proces complex si care necesita timp. Pentru a obtine un clasament mai ridicat in cautarea organica, trebuie sa angajezi un expert SEO care se va ocupa de optimizarea paginilor site-ului tau pentru motoarele de cautare. Sau sa faci o consultanta SEO pentru a invata mai multe despre acest proces.

Va trebui sa creezi si sa publici constant articole si advertoriale de inalta calitate. Calitatea continutului este esentiala pentru SEO. Continutul trebuie sa fie bine scris, informativ si sa acopere subiectul intr-un mod cuprinzator. Cercetarea cuvintelor cheie este, de asemenea, importanta pentru a intelege despre ce doreste sa citeasca publicul. Cand combini acesti doi factori, poti sa fii sigur ca vei avea succes cu articolele si textele redactate.

De ce este SEO Important pentru marketing

SEO este o parte fundamentala a marketingului digital si o modalitate eficienta de a-ti promova afacerea. Este un domeniu complex care necesita rabdare, dar te ajuta sa te pozitionezi mai sus in paginile de cautare si sa atragi mai multi clienti.

Internetul este cea mai mare sursa de informatii din lume, iar utilizatorii realizeaza milioane de cautari pentru a gasi informatii despre produse si servicii. Strategia SEO potrivita iti ofera o vizibilitate mai mare si o pozitie mai buna in rezultatele motoarelor de cautare, plasandu-te inaintea concurentei, iar acest lucru va duce in mod automat la cresterea profitului.

Elementele fundamentale ale optimizarii SEO

Pentru a dezvolta o strategie solida si pentru a genera trafic organic catre site-ul tau trebuie sa tii seama de anumiti factori fundamentali. Pentru a obtine rezultatele dorite va trebui sa iei in considerare toti factorii SEO pentru ca acestia lucreaza in combinatie. De exemplu, titlurile HTML bine optimizate nu vor compensa un articol de calitate slaba. Viteza site-ului nu te va ajuta daca motoarele de cautare nu pot accesa paginile site-ului tau. Altfel spus, utilizarea cat mai multor factori SEO vor creste exponential sansele de succes.

Ce inseamna SEO on-page – factori esentiali

Factorii de clasificare a cautarii in pagina sunt aproape in totalitate controlati de tine. Este necesar sa echilibrezi balanta intre nevoilor publicului tau si continutul prietenos cu motoarele de cautare. Structura site-ului trebui sa ajute motoarelor de cautare sa indexeze cu usurinta paginile si sa il ajute pe utilizator sa gaseasca informatia pe care o cauta.

Tine cont de nevoile publicului atunci cand alegi titlul articolului, relevanta acestuia si cuvintele cheie pe care le utilizezi. Titlurile HTML si textul ancora trebui sa ofere indicii despre relevanta articolului atat pentru vizitatori, cat si pentru motoarele de cautare.

Ce inseamna SEO off-page – factori esentiali

  • Creare linkurilor este procesul de creare a legaturilor de la alte site-uri web catre site-ul tau. Aceste link-uri sunt obtinute prin schimbul de link-uri sau prin achizitionare. Rangul tau va fi mai bun in paginile care au mai multe link-uri si te vor pozitiona mai bine in rezultate motoarelor de cautare.
  • Social Media Marketing este procesul de promovare a continutului si companiei prin intermediul platformelor de social media precum Facebook, YouTube, LinkedIn etc.
  • E-mail Marketing iti ofera o linie directa de comunicare cu publicul tau si, totodata, o oportunitate de a interactiona cu acesta la nivel personal. Cand vrei sa iti dezvolti marca sau sa vinzi produse, marketingul prin e-mail este unul dintre cele mai populare si eficiente tehnici.

Elementele SEO pentru un articol de inalta calitate

Exista multi factori care contribuie la un continut de inalta calitate, iar cei mai importanti sunt plasarea cuvintelor cheie, buna utilizare a meta etichetelor si a titlurilor paginilor si viteza mare de incarcare. 

Reputatia si autoritatea site-ului ajuta motoarele de cautare sa stabileasca daca o pagina este credibila sau nu, iar acest lucru ajuta la SEO. Un site cu reputatie scazuta poate fi plin de spam, are continut duplicat sau articole de irelevante si lipsite de calitate. Aceste site-uri sunt mai putin probabil sa se claseze inalt in SERP-uri (pagini cu rezultate ale motoarelor de cautare).

Adaptarea site-ului pentru telefoanele mobile

Mobile first este un termen care exista de ceva vreme si devine din ce in ce mai important pe masura ce industria tehnologiei se schimba si se actualizeaza. Companiile care nu au un site optimizat pentru mobil, adica nu sunt responsive, se pot confrunta cu o pierdere de trafic de pana la 60%.

Etichetele HTML si datele structurate

Unul dintre cele mai importante aspecte ale SEO este sa te asiguri ca site-ul este structurat si organizat. Acest lucru va ajuta motoarele de cautare precum Google si Bing sa indexeze cu acuratete paginile site-ului si le va oferi utilizatorilor o idee mai buna despre ce contine pagina.

Importanta agentiilor SEO

Agentiile SEO iti pot oferi rezultate satisfacatoare pe termen lung. Acestea au expertiza si cunostintele necesare pentru a se asigura ca site-ul tau este optimizat pentru motoarele de cautare. Strategiile si experienta acestora te vor ajuta sa te pozitionezi mai bine in clasamentele motoarele de cautare si sa obtii mai mult trafic pe site-ul tau.

Incarcati mai multe articole inrudite
Incarca mai mult de Roxana Stancu
Incarca mai mult in Afaceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Avantajele si dezavantajele unui site web ieftin pentru start-up-ul unei afacerii

In prezent, exista agentii de web design care pot oferi antreprenorilor site-uri de prezen…