Ce caracteristici comune au femeile cu succes in afaceri

Lumea afacerilor pentru femei poate fi una a succesului sau a esecului si, uneori, pare ca reusita a tinut doar de noroc. Insa, daca e sa aprofundam subiectul, vom intelege ca norocul exista doar daca ii cream posibilitatea sa se manifeste, la fel cum ocaziile favorabile exista si ele, dar numai daca le observam si le valorificam.

Care este cheia unei afaceri de succes in cazul femeilor? Si de ce unele antreprenoare par a avea mai mult succes decat altele? Ce face diferenta intre succes si esec in lumea femeilor de afaceri? Si, de ce nu, ce au in comun femeile de succes in afaceri?

Pasiunea

Se pare ca prima conditie ca sa atragi succesul in afacerea ta, este sa dai dovada de pasiune in ceea ce ai decis sa realizezi si sa nu dramuiesti niciodata eforturile depuse. E adevarat ca aceasta pasiune, mai ales in cazul unei femei care trebuie sa se imparta intre viata de familie si afacere, poate poate schimba radical lista de prioritati, dar, e clar – fara pasiune norocul nu se va lasa atras! Si, adevarul e ca femeile, poate mai mult decat barbatii, pot da dovada de mari pasiuni!

 

Spiritul de echipa si empatia

Este stiut ca munca in echipa si oamenii bine instruiti sunt cheia reusitei intr-o afacere! O femeie care isi cunoaste bine angajatii, stie care sunt aptitudinile lor si ii va aseza in posturile care li se potrivesc, are sanse sa creeze o echipa care ii va aduce succesul in afacere!

 

Curiozitatea si faptul ca nu se sfiesc sa puna intrebari

Dorinta de a intelege exact ce se intampla si a gasi solutii cat mai potrivite, curiozitatea si capacitatea de a intreba fara retineri, sunt un plus pentru orice femeie de afacere! Cu siguranta, nu le putem stii pe toate, dar, acolo unde nu intelegem, putem intreba fara teama de a parea ridicole.

 

Perseverenta si echilibrul chiar si in conditii de stres

Femeile sunt mai rezistente, mai echilibrate si mai perseverente decat barbatii! Iar faptul ca nu se lasa usor derutate si ca sunt dornice sa gaseasca solutii si nu doar sa se planga de probleme, le este de mare ajutor in ceea ce intreprind. O femeie perseverenta si insistenta si care face fata bine conditiilor de stres, va fi capabila sa depaseasca cu fruntea sus chiar si cele mai dificile momente!

 

Orientarea catre actiune

Intotdeauna oamenii de actiune vor avea mai mult succes in afaceri decat cei orientati catre reflexie si meditatie. O femeie de actiune va avea mai multe sanse sa reuseasca intr-o afacere!

 

Creativitatea

Indiferent de domeniul de afacere in care femeia actioneaza, femeile dispun de o mare creativitate. Capacitatea de a gasi solutii inovatoare poate fi cheia succesului intr-o afacere. Femeile dispun in general de aceasta creativitate, mai ramane doar sa devina constiente de ea si sa o aplice constant si in domeniul afacerilor.

 

Rezistenta la critici

Femeile care nu se vor lasa influentate de cuvintele mai dure ale partenerilor de afaceri, pot avea mai mult succes decat cele care abandoneaza lupta dupa primul contact cu criticile. Mai mult – femeile de succes se vor folosi de aceste critici intr-un mod constructiv, invatand cat se poate de mult din ele!

 

Constientizarea faptului ca succesul nu vine peste noapte

Orice afacere are nevoie de timp pentru a creste si a da primele rezultate. Semanam acum semintele, dar roadele le vom culege abia mai tarziu si, uneori, nu putem grabi aceste lucruri. Femeile care stiu sa construiasca pas cu pas si sa aibe rabdare, poate si cativa ani buni, in asteptarea momentului in care afacerea lor va incepe sa aibe rezultate, cu siguranta vor avea mai mult succes!

 

Capacitatea de a risca

Riscul face parte din lumea afacerilor! Mai mult, se spune ca cine nu risca nu castiga! De aceea, femeile capabile sa isi asume, macar din cand in cand, unele riscuri, pot avea mai mult succes in facerile lor! De cele mai multe ori lucrurile nu merg asa cum au fost planuite si este nevoie de improvizatii si artificii care sa rezolve cumva situatiile ivite.

 

Distractia nu trebuie sa lipseasca

Nu este niciun secret ca femeile care stiu sa se distreze in timp ce conduc afacerea. Generand astfel o energie pozitiva in jurul lor, vor avea mai mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *