Cat de importanta este colaborarea cu un notar bun in orice afacere

Fiecare afacere presupune fie productia unor bunuri, vanzarea unor produse finite sau prestarea unor servicii. Toate aceste actiuni presupun diverse raporturi juridice, activitati reglementate de legea din Romania. Pentru a-ti lansa o afacere, de cele mai multe ori, primul pas efectuat este cel de a-ti deschide o firma. Dar chiar si in cazul in care vei administra afacerea altcuiva, vei avea nevoie de un statut de administrator. Asadar, chestiunile legislative nu te ocolesc nici in acest caz.

Tocmai de aceea, pentru a putea sa-ti desfasori activitatea de antreprenoare de succes in siguranta,  respectand toate normele legale aflate in vigoare, vei avea nevoie de sprijin. Acest lucru este esential, cel putin pentru un om care paseste prima data pragul spre antreprenoriat.

In acest context, colaborarea cu un notar bun este obligatorie. Vei avea nevoie de un notar bun pentru a fi 100% acoperita din punct de vedere legal si pentru a te bucura de succes in activitatea ta.  

De multe ori avem impresia ca succesul unei afaceri depinde doar de cel care o administreaza, neglijand importanta partenerilor.

In articolul de astazi vei afla cel putin 2 motive pentru care importanta unui notar este cruciala pentru orice afacere, in orice stadiu s-ar afla aceasta.

 

1. Infiintarea unei firme necesita prezenta la un notar – pentru declaratia pe propria raspundere

 

Conform legii, este nevoie de o declaratie pe proprie raspundere, din care sa rezulte ca absolut toate conditiile pentru a deveni asociat sau administrator intr-o firma sunt indeplinite. Acest act se poate realiza doar in prezenta unui notar. De asemenea, tot la un cabinet notarial veti obtine si specimenul de semnatura.  Fara acest element, niciun document emis de firma ta nu va reprezenta un act valid. Prin urmare nu vei putea sa activezi pe piata in mod legal.

Asadar, inca de la inceput de drum in lumea afacerilor, vei avea nevoie de serviciile unui notar. Si nu va fi singurul moment in care va trebui sa te gandesti la aceste servicii.

 

2. Legalizare si autorizari ale documentelor pentru partenerii tai straini

 

Deja afacerea ta functioneaza de cativa ani, tu te-ai impus ca o femeie de afaceri pe piata din Romania, asa incat ai considerat ca este timpul sa te extinzi. Portile Europei sau chiar ale Americii ti se deschid, iar tu esti in cautarea unor parteneri de business care sa te ajute sa-ti duci afacerea la un alt nivel.

Problema e ca acolo te confrunti cu documente in alte limbi, cu acte a caror varianta in limba romana nu te mai ajuta. De asemenea, acestea trebuie legalizate conform noilor proceduri din tara unde vei activa. Un notar va fi cel care se va ocupa de legalizarea actelor, pentru ca acestea sa te poata reprezenta pe tine si afacerea ta la nivel global.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *