Acasa Afaceri Care sunt pasii necesari pentru a lua o masina in leasing pentru firma ta

Care sunt pasii necesari pentru a lua o masina in leasing pentru firma ta

5 min
fericita-divette.ro

Ai deja propria firma si te gandesti sa iti achizitionezi o masina care sa te ajute pentru deplasarile in interes de munca? Atunci o solutie convenabila ar putea fi chiar leasingul auto. Aceasta optiune ii ajuta pe cei care nu dispun de toti banii pentru a cumpara pe loc un autoturism. 

Desi ai ajutor din partea firmei care se ocupa de tot procesul de leasing, este bine sa stii si tu cum evolueaza acest proces si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a indeplini toate cerintele pentru a putea cumpara astfel cat mai repede masina dorita.

Alege metoda de finantare

Exista mai multe modalitati prin care poti sa iti achizitionezi o masina pentru firma ta. Pe langa creditul bancar poti sa optezi pentru leasing financiar sau leasing operational. Cel financiar este cel preferat de multe companie pentru ca la finalul incheierii contractului cu firma de leasing, masina va deveni proprietatea ta. Astfel este necesar sa te gandesti bine si sa analizezi ofertele inainte sa alegi una.

Alege masina pe care o doresti

Dupa ce ai stabilit pentru ce tip de finantare optezi, va fi necesar sa alegi masina potrivita pentru nevoile afacerii tale. Astfel, poti avea nevoie de o masina cu mai multe locuri daca transporti angajati sau de o masina mica daca o folosesti doar pentru vanzari. Pe langa asta trebuie sa te gandesti si la tipul motorului pe care il are si daca masina este noua sau second hand.

Nu uita ca la finalul incheierii procedurii de leasing va fi nevoie sa faci o asigurare pentru a putea sa te deplasezi cu masina pe drumurile publice. Asadar, daca esti in acest punct vezi care ar fi costul, foloseste calculatorul de pe rca omniasig.

Acordul final emis de catre firma de leasing

Urmatorul pas dupa alegerea masinii este acela de a discuta cu societatea de leasing pentru a vedea oferta finala de finantare in functie de costul masinii. Vei afla care este rata lunara, conditiile de plata, ce avans trebuie sa dai si graficul de rambursare.

Contractul final de leasing pentru masina

In urma acordului furnizorului pentru masina, dar si a societatii de leasing, nu ramane decat sa inchei contractul final pentru leasing unde se afla toate detaliile necesare referitoare la perioada de leasing, valoarea ratelor, drepturi si obligatii, dar si descrierea bunului achizitionat. Tot aici se vor mentiona clar clauzele privind asigurarea bunului si perioada de utilizare.

Receptia masinii si asigurarea acesteia

Dupa ce ai primit masina, chiar daca ti-ai facut asigurarea obligatorie, va fi necesar sa inchei si o asigurare casco. Aceasta obligativitate variaza in functie de tipul de masina pe care il ai, dar si de preferintele si criteriile firmei de leasing. La finalul acestei proceduri poti intra in posesia masinii pe care ai solicitat-o.

Ca si concluzie, daca vrei sa iti cumperi o masina prin leasing pentru firma ta este necesar sa parcurgi cativa pasi pana la obtinerea acesteia. Angajamentul fata de firma de leasing poate fi ales pe o perioada mai scurta sau mai lunga si in functie de avansul pe care il dispui.

Incarcati mai multe articole inrudite
Incarca mai mult de Roxana Stancu
Incarca mai mult in Afaceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Avantajele si dezavantajele unui site web ieftin pentru start-up-ul unei afacerii

In prezent, exista agentii de web design care pot oferi antreprenorilor site-uri de prezen…