8 femei de afaceri de succes – inspiratie pentru femeile antreprenoare

Daca e sa ne intrebam ce au in comun femeile care au avut succes in afaceri, cu siguranta raspunsul este perseverenta! Succesul nu vine niciodata din senin si, uneori, necesita multi ani de pregatire profesionala si sacrificii pe plan personal. Se spune ca nu conteaza de cate ori ai fost infrant si ai esuat, ci doar sa te fi ridicat si ultima data!

Haideti sa vedem cum au reusit 8 femei de afaceri de succes si care este secretul lor.

1. Sheryl Sandberg

Are 48 de ani si este deja inclusa in topul Times al primelor 100 de persoane, cele mai influente si puternice din lume. Ea detine o avere de cca 1.05 miliarde de dolari. Dupa ce termina la Harvard studiile economice, se angajeaza la Trezoreria Statelor Unite.

Curand, insa, isi face debutul in domeniul tehnologiei informatiei, la Google, si apoi ajunge in functia de director operativ la Facebook. Ea incurajeaza femeile sa fie perseverente si sa isi asume riscuri daca vor sa reuseasca in cariera.

2.Barbara Corcoran

Acum in varsat de 68 de ani, provine dintr-o familie foarte modesta cu zece copii. Ea a avut insa curajul si ambitia ca, la numai 23 de ani, fara nici o experienta in domeniu, sa infiinteze o companie imobiliara – Corcoran Group. Dupa cinci ani ea va vinde compania pentru 66 de milioade de dolari. In prezent, Barbara este editor si scriitor pentru “Shark Tank” si “The Today Show”.

3.Mellody Hobson

Are 48 de ani in prezent si este director la Ariel Investments. Tot ea a sponsorizat emisiunea ABC “Good Morning America”. Mellody a declarat ca, atunci cand vine vorba de bani, ea se bazeaza pe cateva principii de la care nu se abate niciodata:

  • investeste numai in lucruri practice si utile in viata cotidiana,
  • in loc sa frecventeze restaurantele scumpe ea investeste in case si haine,
  • isi plateste intotdeauna facturile in avans.

4.Joni Evans

Acum in varsta de 75 de ani, este fost vicepresedinte la o agentie de recrutare talente, de fapt, la cea mai mare agentie de recrutare talente din lume – William Morris Agency!

Ea a inceput cu functiile de publicist si editor si stie foarte bine care sunt etapele pentru a demara un proiect si a-l duce spre succes. Evans considera ca in afacerile de succes este absolut necesar sa ai simtul pierderii si al profitului si aplica acest adevar in fiecare zi, chiar si in viata cotidiana.

5.Catherine Reynolds

In prezent presedintele propriei fundatii CEO – care ii si poarta numele, a ajuns bogata in timp ce conducea Educap, o companie care dadea imprumuturi studentilor.  Ea povesteste ca intotdeauna s-a bazat pe sfaturile mamei sale – “Nu esti mai buna decat ceilalti, insa esti la fel de buna ca ei”.

Ea sfatuieste tinerii care doresc sa intre in afaceri sa nu se teama niciodata sa puna intrebari, pentru ca doar asa se pot salva de la esecuri financiare. Dar de departe cel mai important lucru pe care ea se bazeaza – invatat de la unchiul ei si aplicat de la primul job – este sa investeasca acolo unde “banii se produc singuri in timp ce dormi.”

6.Denise Coates

Are 50 de ani si se numara printre cele mai puternice femei de afaceri din Marea Britanie, cu o avere de peste 1.6 miliarde de dolari. Adolescenta fiind, a lucrat la casele de pariuri ale tatalui sau. In anul 2000 ea isi deschide un site personal de pariuri, cunoscut si azi ca Bet365.

Iata ce declara Denise Coates intr-un interviu pentru The Guardian: “Am muncit mai mult decat va puteti imagina. Abia in ultimii ani viata mea a intrat pe un fagas normal…”

7.Folorunsho Alakija

Are 66 de ani si o avere de cca 2.5 miliarde de dolari, fiind considerata prima femeie miliardara din Nigeria. Ea a studiat la Londa designul vestimentar si si-a deschis in Nigeria o casa de moda pentru femeile din elita societatii.

Cu ajutorul sotiei fostului presedinte al Nigeriei, ea trece la afacerile cu petrol. Desi nu avea experienta in domeniu la vremea respectiva, in prezent ea detine unul dintre cele mai vaste campuri petrolifere din Nigeria.

8.Wang Laichun

In varsta de 50 de ani, se numara printre cele mai tinere femei bogate din lume. Ea are o avere de cca 1.05 miliarde dolari si este presedinta companiei Luxshare Precision Industry, companie care ofera piese si componente electronice pentru gigantul Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *