Acasa Afaceri 7 pasi catre succes

7 pasi catre succes

9 citește min
0
0
27

Peste tot in lume femeile de azi sparg barierele si dovedesc ca sunt adevarati lideri de succes. Au cariere dintre cele mai neobisnuite, care de cele mai multe ori, sunt destinate barbatilor si fac fata cu brio, iar de cele mai multe ori sunt pozitionate ierarhic peste barbati. Indiferent ca vorbim despre politica, antreprenoriat sau alte domenii dedicate exclusiv lor, femeile muncesc cot la cot cu barbatii si au cariere de succes. Intreabarea este cum poti ajunge o femeie de succes?

In articolul de fata iti prezentam cateva sfaturi practice care te pot ajuta sa ajungi o femeie de succes:

 

 • Pregateste-te pentru provocari specifice femeilor de succes

 

Cu alte cuvinte citeste si copiaza de la cei mai buni. Exista nenumarate femei de succes, din experienta carora ai ce invata. Caci nimeni nu s-a trezit peste noapte miliardar. Citeste povestile lor, participa la conferinte unde astfel de femei isi spun povestile, vezi cum arata calea spre succes si obstacolele pe care trebuie sa le infrunti. Web-ul sau site-uri precum Forbes ori Harvard Business School reprezinta o resursa excelenta pentru cercetare. De asemenea, poti citi memoriile si biografiile anumitor femei de succes, de unde poti obtine o perspectiva asupra experientelor lor profesionale, bune sau rele.

 

 • Informeaza-te despre domeniul in care vrei sa te afirmi

 

Indiferent de domeniul ales, sigur vei descoperi femei de succes, deschizatoare de drumuri pentru altii. A te informa despre femeile din domeniul ales de tine iti poate oferi idei despre cum va arata calea pe care freo sa o urmazi si va evidentia niste pasi practici pe care ii poti face si tu. Vezi ce scoli au urmat idolii tai, daca au lucrat sau nu in strainatate, unde au lucrat prima data si orice alte informatii legate de cariera lor. Foloseste aceste informatii pentru a-ti elabora un plan de cariera.

 

 • Axeaza-te pe un domeniu mai putin destinat femeilor

 

Daca iti plac stiinta, ingineria, tehnologia, matematica sau informatica, domenii in care exceleaza mai mult barbatii, poti sa iti indrepti atentia intr-o astfel de directie. Urmand o cariera intr-un domeniu asemanator, o femeie poate beneficia de anumite stimulente menite sa le incurajeze sa adere la ele. Acestea sunt incurajate prin fel de fel de burse sau subventii de la stat, in cazul antreprenoriatului.

 

 • Gaseste un echilibru intre cariera si familie

 

Poate cea mai mare provocare pentru femeile care au un job sau o cariera este capacitatea acestora de a gasi un echilibru intre munca si familie. Multe, insa nu reusesc si se axeaza mai mult pe cariera sau renunta la ea. Sondajele din ultimul timp arata ca majoritatea femeilor isi parasesc locul de munca din cauza conflictelor conjugale sau a climatului ostil de la locul de munca.

Cea mai buna modalitate de dobandi acest echilibru este de a gasi colaboratori catre care sa delegi anumite task-uri. Pentru femeile care insa nu si-au creat propria companie, poate fi util sa caute un angajator care ofera o combinatie de politici prietenoase pentru parinti, precum: concedii de maternitate platite, program flexibil, asistenta medicala platita sau concediu de paternitate.

 

 • Depaseste complexul inegalitatii salariale

 

In ciuda progreselor fantastice in ceea ce priveste numarul femeilor pe piata muncii si proportia celor care ating functii de conducere, mai este mult de parcurs, cand vine vorba de egalitate salariala intre femei si barbati. Adevarul crunt este ca in continuare femeile castiga semnificativ mai putin decat barbatii, pentru acelasi job. Pentru a depasi acest impas ar trebuie sa:

 • Iti faci temele si sa afli cat castiga alte personae pentru servicii similare cu ce ofera compania ta
 • Sa stii sa negociezi. Daca iti cunosti valoarea, negociaza la sange si nu accepta prima oferta
 • Nu spune niciodata DA unei oferte, imediat
 • Constientizeaza si actioneaza cand e cazul sa ceri o majorare a tarifelor

 

 • Fii increzatoare

 

Sa ai incredere in tine si abilitatile tale este esential pentru a deveni o femeie de succes. Oamenii din jur, chiar si sefii vor vedea acest lucru intr-un mod pozitiv. Proiecteaza incredere prin: vestimentatie, limbajul corpului, saluta cu incredere oamenii, fii ferma si stabileste un contact vizual cand vorbesti.

Chiar si intr-o zi proasta poti sa arati ca ai incredere in tine, folosind afirmatii pozitive.

 

 • Gestioneaza criticile

 

Capacitatea ta de a gestiona criticile celor din jur si de a invata ceva din ele, este un aspect foarte important pe culmea succesului. Invata sa recunosti critica constructiva si pe cea distructiva. Critica distructiva este un comentariu sau o afirmatie menita sa iti slabeasca increderea in sine.

In schimb, critica constructiva are intotdeauna o intentie buna in spate, care te poate ajuta sa te corectezi in viitor.

Cel mai bun mod de a gestiona acest tip de critici este de a multumi persoanei pentru feedback-ul sau si de a folosi comentariile pentru a-ti imbunatati abilitatile.

Inspira-te de la cei mai buni si fii cea mai buna in ceea ce faci!

Încărcați mai multe articole înrudite
Încarcă mai mult de Andreea Miru
Încarcă mai mult în Afaceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verificați de asemenea

Alatura-te echipei SEOmark pe postul de redactor si promoter online

SEOmark.ro isi cauta coleg creativ, care sa scrie cu usurinta si talent articole si texte …