6 modalitati simple de a-ti face afacerea mult mai distractiva

Daca te gandesti sa incepi o afacere si cauti idei de afaceri, trebuie sa te gandesti ca ideea perfecta de afacere pentru tine poate fi chiar in fata ta, chiar sub nasul tau. Daca esti sau vrei sa fii antreprenoare, iti oferim 6 modalitati simple de a-ti face afacerea mult mai distractiva. 

Vezi mai jos prezentarea pe scurt si articolul integral:

1.Ai un hobby pe care il poti transforma intr-o afacere? E vreun lucru la care te pricepi si pe care chiar iti place sa il faci?

Deci… ce ai alege? Afacere sau placere? Propria ta afacere sau hobby-ul tau?

Dar daca nu ar trebui sa alegi? Daca le-ai putea avea pe amandoua? Cum ar fi daca ai avea un hobby care ti-ar aduce bani?

Aceasta ar fi situatia perfecta, nu e asa? Situatia ideala. Ei bine, alegerea unui hobby drept afacere poate face munca mult mai usoara si… mult mai distractiva.

 

  1. Ai putea spune ca e greu sa faci afacerea ta sa fie distractiva daca nu ai aproape deloc buget

Dar se stie ca atunci cand nu ai resurse, vei fi mai creativ.

Asadar… fii creativa si incearca sa faci munca sa fie cat mai distractiva. Organizeaza un brainstorming cu angajatii si cu prietenii tai. Sau un concurs.

Cea mai buna idee poate primi ca premiu o seara la un restaurant sau doua bilete la un parc de distractii. Sau orice alt premiu.

Nici macar nu trebuie sa platesti pentru premiu, propune-le asociatilor tai un barter. Le oferi servicii in schimbul unor servicii sau produse.

Ai un partener cu centru de wellness? Ofera-i serviciile tale in schimbul unui abonament la spa. Sau ai putea recompensa mai multe idei si sa mergeti in grup la sala sau la spa, sa faceti sport si sa va distrati. Vei avea angajati multi mai relaxati si mai satisfacuti si poate mult mai motivati. Si astfel vei obtine ideile creative de care ai nevoie pentru afacerea ta.

 

3.Cauta oportunitati in orice problema sau in orice provocare

Daca vrei succes ca antreprenor, trebuie sa vezi fiecare problema si fiecare provocare ca si oportunitate. Si poate fi distractiv sa faci asta. Ca intr-un roman politist cu mistere, trebuie sa mergi dincolo de ceea ce vezi mai intai si sa cauti o perspectiva avantajoasa: oportunitatea.

In afaceri, o situatie poate fi o problema numai daca o vezi tu in acest fel. Aproape de fiecare data poti gasi o perspectiva mai buna, o oportunitate.

Deci, care este oportunitatea pentru business-ul tau?

 

4.Afacerea ta poate fi mai distractiva daca schimbi locul unde lucrezi din cand in cand

Ce spui sa lucrezi cu echipa ta la o cafenea? Sau intr-un parc? Poti avea o sedinta sau un brainstorming afara, in parc, langa apa, unde oamenii nu va pot deranja. Nici macar nu ai nevoie de wireless pentru asta. Tot ce ai nevoie este un pix si un carnetel pentru a nota ideile.

Si atunci cand angajatii sunt relaxati si contextul este favorabil, ideile incep sa curga.

 

5.Schimba departamentele

Poate fi distractiv si util pentru echipa ta sa inteleaga cum lucreaza fiecare department. Stii ziua in care elevii merg la parintii lor la munca? Ei trebuie sa ii urmareasca si sa incerce sa inteleaga in ce consta munca lor. Poate fi la fel si pentru angajati.

Si un alt avantaj este acela ca, daca sunt la inceputul carierei sau daca sunt indecisi referitor la cum sa contribuie in compania ta, noii angajati pot afla acest lucru prin schimbarea departamentelor.

 

6.Vizioneaza filme impreuna cu echipa ta

Desigur, nu orice filme, dar exista mai multe filme care te pot ajuta pe tine si echipa ta sa intelegeti mai bine managementul de proiect si vanzarile. De asemenea, exista filme care pot inspira si care pot da intregii echipe un impuls de energie si de dorinta de a face mai mult pentru business, o dorinta de a obtine succesul. Si asta nu poate fi decat un lucru bun atat pentru ei, cat si pentru afacerea ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *