5 pasi esentiali de urmat in dezvoltarea unei afaceri cu parfumuri online

Sa incepi o afacere in mediul online sau sa fii antreprenor presupune sa ai o motivatie puternica in aceasta directie si cunostinte solide in domeniu. Insa, in practica, multe dintre persoanele care doresc sa aiba propriul business pleaca de la o serie de premise, care ulterior se vor dovedi o baza instabila pentru cladirea unei afaceri. Nu trebuie sa pornesti o afacere, nici macar in mediul online, cu gandul de a te imbogati subit, de a detine controlul sau de a avea mai mult timp liber. Reflecteaza mai mult asupra acestor motive inselatoare de la inceput.

O afacere cu parfumuri online este o idee de business indrazneata, care poate fi nu doar o pasiune. Un business ce poate fi lasat chiar mostenire. Un exemplu de astfel de magazin online, cu un real succes pe piata noastra, este Elefant, unde se gasesc parfumuri originale unisex, de dama sau pentru barbati, dar si alte produse. Tu poti lua ca exemplu doar categoria parfumurilor.

Iata 5 pasi esentiali in afacerea cu parfumuri online

 

Chiar si cu o putere de cumparare a romanilor destul de modesta, afacerea cu parfumuri ramane pe val.

O afacere cu parfumuri in online poate iti va schimba viata. Poti da lovitura daca ai un plan solid de pornire, dar fara sa ai prea mari asteptari financiare la inceput. Pana nu vei incerca, insa, nu stii cum vor decurge lucrurile.

1.Studiaza piata parfumurilor

In momentul in care pornesti pe acest drum trebuie sa ai un plan bine pus la punct si un buget minim de pornire. Dupa stabilirea bugetului, cunostintele in domeniul parfumurilor, al aromelor si al preferintelor clientilor tai trebuie sa fie prioritatea ta la inceput. Un avantaj in acest business este ca tendinta generala de cumparare de produse de ingrijire, cosmetice si parfumuri din magazinele online este intr-o crestere constanta, atat a valorii generale, cat si a valorii medii a comenzilor.

Insa, cu cat stii mai multe in acest domeniu si carei categorii de persoane i te vei adresa, cu atat inceputul va fi unul promitator. Pe  Elefant poti vedea care sunt preferintele in materie de parfumuri de dama si nu numai.

2.Creeaza-ti propriul brand

Daca iti doresti sa creezi propriile esente de parfum si o marca proprie, atunci ai nevoie de un logo. Vei avea nevoie de propria eticheta de parfum si de crearea unui logo inedit, pentru a fi recunoscut usor pe piata parfumurilor. Un logo inseamna elementul vizual de identificare a companiei tale.

In ceea ce priveste, produsul, nu este recomandat sa copiezi. Un miros indentic cu al unui brand renumit de parfum, de pe piata, nu te pune intr-o lumina buna in fata clientilor tai, dimpotriva. Originalitatea in ceea ce priveste eticheta si produsul sunt reprezentative pentru orice business.

3.Creeaza un site dedicat

Odata ce ai propria ta line de parfumuri, cu logo personalizat, urmatorul pas trebuie sa fie crearea propriului site, dedicat exclusiv vanzarii de parfumuri. Fie ca esti doar afiliat sau ai propria linie de parfumuri, site-ul trebuie sa fie unul bun. Trebuie sa fie usor de utilizat si sa furnizeze toate detaliile despre esentele pe care le vinzi.

Ofera fotografii cu produsele si creeaza mai multe pagini pentru a fi introduse cat mai multe detalii. Daca nu te pricepi in acest domeniu, lasa un specialist sa faca treaba in locul tau. Site-ul, insa, va arata intocmai asa cum iti doresti tu. Dupa crearea site-ului poti incepe comercializarea produselor.

4.Stabileste politica de preturi

Studiaza bine piata si in aceasta directie. Ofera produsul dorit la pretul corect. Este important sa impui preturile corecte, bine raportate la nivelul de calitate si profilul clientilor tai, femei sau barbati ori unisex. Nu uita sa stabilesti mai multe trepte de preturi, pentru mai multe tipuri de clienti si posibilitati financiare. Eventual, in timp, poti lansa anumite promotii si reduceri pentru clientii fideli. Desigur, daca business-ul se va dovedi profitabil.

5.Promovarea online

Publicitatea vinde produsul in locul tau. Fie ca participi la conferinte sau colaborezi cu alte site-uri pentru a-ti face reclama, oricum vei avea nevoie de promovarea magazinului online. Exista diferite modalitati de vanzare online, care trebuie sa iti aduca clienti reali. Mentinerea unui site la un anumit nivel presupune timp si efort.

Daca vei gestiona magazinul corespunzator si folosesti toate strategiile corect, in curand, esentele tale vor avea succesul binemeritat. Iar afacerea cu parfumuri originale online iti va aduce reale satisfactii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *