5 metode de a promova o afacere la inceput de drum

Daca te-ai decis sa devii antreprenoare, probabil ai afla deja ca nu este atat de usor ca la inceput sa atragi vizitatori pe site-ul tau sau chiar clienti. Orice business care se afla la inceput de drum vine cu noi provocari de a gasi modalitatea potrivita pentru a te promova si, astfel, de a te afirma in mediul online si nu numai. Daca stii cum sa te promovezi, vei avea sanse mai mari ca afacerea ta sa creasca inca de la inceput. Daca tocmai ce ai devenit antreprenoare, iata cateva modalitati prin care te poti promova inca de la inceput:

5 metode de a promova o afacere la inceput de drum
5 metode de a promova o afacere la inceput de drum

1. Participarea la conferinte de afaceri

In general, in cadrul conferintelor de afaceri poti intalni si alti oameni care sunt interesati de diferite parteneriate sau chiar si potentiali clienti. Este o modalitate buna sa te faci cunoscut si este recomandat sa aduci si materiale de promovare precum un roll up sau chiar si carti de vizita. Nu ezita sa discuti cu oamenii din jurul tau si explica-le cat mai concret ce ofera afacerea ta.

2. Promovare prin comunicate de presa

Popularitatea brandului poate fi marita si cu ajutorul comunicatelor de presa. Ai nevoie de un redactor profesionist care sa scrie astfel de articole, pe care sa le distribui ulterior pe mai multe site-uri cu autoritate precum site-uri dedicate comunicatelor de presa sau bloguri. Astfel ai sansa sa iti afirmi business-ul inca de la inceput.

3. Publicitate pe retelele de socializare

Avand in vedere ca in ziua de azi majoritatea persoanelor sau a afacerilor au pagina de Facebook sau de Instagram, va fi necesar ca si business-ul tau sa fie prezent pe retelele de socializare. Mai mult, va fi necesar sa iti faci si reclama platita pentru a atrage cat mai multi vizitatori pe site-ul tau. Cu cat mai multi urmaritori sau fani ai pe pagina ta, cu atat este posibil sa se transforme in potentiali clienti sau chiar clienti fideli.

4. Ofera materiale promotionale ori de cate ori ai ocazia

Poti oferi potentialilor clienti cadouri precum magneti pentru fridiger, pixuri, cani personalizate etc. Este important ca acestea sa reprezinte brandul tau, adica sa aiba logo, mesajul pe care vrei sa il transmiti si datele de contact. Imprimarea pe astfel de produse nu este foarte scumpa si poate fi utilizata si pentru alte tipuri de sisteme, precum cele de aici.

5. Foloseste-te de recomandarile celor apropiati

In cazul in care te gandesti ce metoda de promovare mai pot aplica, afla ca si recomandarile sunt deosebit de importante atunci cand cineva doreste sa achizitioneze un produs sau un serviciu. Asadar, iti poti ruga prietenii sa te recomande si altor cunostinte atunci cand au nevoie de ceea ce ofera business-ul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *