Acasa Afaceri 5 idei de afaceri cu bani putini – sfaturi utile pentru viitoarele antreprenoare din Romania

5 idei de afaceri cu bani putini – sfaturi utile pentru viitoarele antreprenoare din Romania

8 min
fericita-divette.ro

Te-ai saturat sa ai sefi si sa fii nevoita sa urmezi mereu calea care ti se impune, desi stii ca ideile tale ar aduce mai multe beneficii companiei? Ai un buget mic si ai nevoie de o idee de afaceri cu bani putini, care sa te ajute sa e desprinzi de compania la care lucrezi acum? Trebuie sa stii ca sa fii antreprenor nu inseamna mai putina munca, din contra. Insa si satisfactiile pot fi pe masura, mai ales cand reusesti sa iti pui in practica propriile idei care, mai apoi, se dovedesc a fi profitabile.

Daca esti gata sa iti risti confortul si sa investesti, daca nu vrei sa mai ai sefi si esti increzatoare in puterea si reusitele tale ca antreprenoare, devino propriul tau sef, incepe acum sa faci doar ceea ce iti place! Cu siguranta te vei implica din toate punctele de vedere si, daca vei face si alegerile corecte, ai toate sansele sa reusesti!

Iata cateva idei de afaceri pe care le poti incepe cu bani putini.

 

1.Vinde ceea ce produci chiar tu

Esti creativa si ai talent, pictezi sau realizezi obiecte de decoratiuni de toate felurile, de la bijuterii pana la obiecte de uz casnic, sa stii ca poti transforma aceasta pasiune, fara prea multe cheltuieli, intr-o activitate productiva din care sa te si poti intretine curand si careia sa i te decici in totalitate.

Cu siguranta deja ai mai multe creatii personale! Urmatorul pas este sa iti faci un site de prezentare si sa il promovezi pe toate canalele de socializare. Apoi asigura-te ca poti face livrarile solicitate in timp cat mai scurt si ca poti onora comenzile primite!

Acest gen de activitate o poti desfasura, la inceput, in paralel cu job-ul pe care deja il ai. Asta doar pentru o scurta perioada in care te faci cunoscuta si incep sa vina comenzile. Desigur, vei avea nevoie si de un statul adecvat – un SRL sau un PFA – statul care sa iti permita sa legalizezi fiscal activitatea inceputa.

 

2.Ofera servicii la domiciliul clientului

Ai facut un curs de masaj, de reyki, de kinetoterapeut sau poti oferi si alte servicii – cum ar fi ingrijire copii, batrani, facut curatenie, meditatii, servicii de cosmetica? Ai un mare atu! Ofera aceste servicii intr-un statul profesional bine determinat, fa-ti o baza de clienti, promoveaza-te online si asigura-te ca serviciile tale merita recomandate.

Clientii multumiti te vor recomanda altor clienti si baza ta de clienti va creste an dupa an.

Astfel, cu bani putini tu poti porni o afacere bazata pe ceea ce stii si iti place sa faci.

 

3.Servicii de consultanta

Ai deja foarte multa xeperienta in domeniul tau si acesta este un domeniu de mare interes? Iti poti deschide o firma de consultanta si poti contracta lucrari externalizate. Va trebui doar sa iti deschizi o firma pentru a putea legaliza serviciile oferite.

Daca te pricepi la organizarea de evenimente, fie pentru adulti, fie pentru copii, poti sa ajuti companiile, scolile private sau parintii in organizarea de evenimente corporate sau private. Alte exemple ar fi consultanta de business, serviciile de recrutare, de optimizare a site-urilor si multe altele. Pana la urma, gandeste-te in ce domeniu ai reusi sa oferi informatii valoroase, ia in calcul si cererea si selecteaza cea mai buna optiune.

In rest, nu ai nevoie nici macar de un sediu, putand sa iti promovezi activitatea de acasa folosind un site de prezentare. Singura resursa investita va fi timpul tau!

 

4.Revanzare de produse

Daca stii ca ai talent comercial si nu este o problema pentru tine sa contactezi oamenii, sa le promovezi produse si sa faci vanzari, sa stii ca stai pe o mina de aur! Poti achizitiona produse la pret de producator pe care sa le revinzi apoi altor persoane cu un mic adaos comercial. Pentru achizitionarea marfurilor poti folosi canalele de shoping existente, toate oferindu-ti posibilitatea de a livra produsele la adresele mentionate de tine.

Pentru ca nu necesita investitii mari,  poti folosi sistemul dropshipping, chiar daca acesta iti va aduce un profit mai mic! Altfel, daca ai mai multi bani pentru investitie, poti opta pentru wholesaling, situatie in care ai nevoie si de un spatiu de depozitare adecvat. Dar cu aceasta a doua varianta vei avea nu numai un control mai bun, ci si un profit mai mare!

 

5.Micro-antreprenoriatul

Ai o casa pozitionata intr-o zona turistica sau un spatiu care se preteaza pentru activitati de productie? Le poti inchiria! Iti poti face un un site personalizat, sau poti folosi site-urile deja existene, unde, pentru o mica taxa, iti poti promova casa ori spatiul. In functie de ceea ce posezi si ar putea fi utilizat si de altii, cu siguranta poti gasi o nisa antreprenoriara in care sa valorifici resursele de care dispui! Nu ai nimic de pierdut, investitia fiind aproape zero!

Incarcati mai multe articole inrudite
Incarca mai mult de Brindusa Dan
Incarca mai mult in Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Angajat sau antreprenor? Ce crezi ca ti se potriveste

Nu e un test de personalitate, desi personalitatea influenteaza deciziile pe care le luam …