Acasa Afaceri 5 decizii pe care orice antreprenor trebuie sa le ia inainte de a fi prea tarziu!

5 decizii pe care orice antreprenor trebuie sa le ia inainte de a fi prea tarziu!

9 citește min
0
0
1

Pornirea unei afaceri nu este o decizie usoara. Dar probabil ca deja stiai asta. Insa unul dintre cele mai grele lucruri este, de departe, luarea unei decizii in momentul in care afacerea ta este in joc. Dincolo de promovarea, comunicarea si cresterea afacerii e greu sa anticipezi ceea ce se va intampla, e greu si sa gasesti solutii atunci cand nu stii consecintele. Din fericire, exista insa cateva raspunsuri pentru tine. 

Exista cateva decizii pe care le poti lua acum, inainte sa incepi sau chiar in momentul in care incepi afacerea. Asta pentru a te bucura de lucrurile mai usoare in viitor. Acum este cel mai bun moment. Acum este timpul sa te intrebi cateva lucruri esentiale si sa cauti raspunsul la aceste intrebari. S-ar putea ca mai tarziu sa regreti ca nu ai actionat atunci cand aveai ocazia. 

Si chiar daca pentru tine pare a fi tarziu deja, deoarece ai inceput de mult calea ta spre antreprenoriat, afla ca nu este niciodata prea tarziu sa faci o schimbare in viata ta.

Iata cele 5 decizii pe care orice antreprenor ar trebui sa le faca inainte de a regreta. 

 

  1. De ce fac asta?

Dintr-o multime de idei de afaceri de ce am ales tocmai afacerea aceasta? Este o pasiune a mea sau am ales acest drum doar pentru a castiga bani mai multi? In viata ai parte de sute de mii de decizii de luat. Fiecare dintre acestea ar trebui sa-ti aduca tie liniste, pace interioara si mai multa multumire. Alege doar ceea ce iti place, alege sa faci ceea ce iubesti. 

Pe langa faptul ca alegand sa faci ceea ce iti place nu vei simti ca muncesti nici macar o zi, facand zilnic ceea ce iubesti o sa oferi un real exemplu celor din jur, fiind mereu cu zambetul pe buze si foarte motivata. Asa vei deveni un leader, un exemplu de urmat si pentru cei din jur. 

 

  1. Cum ma voi dezvolta eu personal din acest lucru?

Este adevarat ca atunci cand iti lansezi o afacere un plan de afaceri este esential. Trebuie sa stii cum se va dezvolta afacerea ta si cum va creste. Insa, pe langa ea, trebuie sa fii constienta ca SI TU trebuie sa cresti. 

Ai nevoie de un plan si pentru dezvoltarea ta personala. Pe tine cu ce te va imbunatati aceasta afacere? Ce iti va aduce tie personal, in afara de mai multe venituri? Intreaba-te acest lucru si fii sincera cu tine cand iti dai raspunsul. Te va face mai fericita? Te va multumi? Iti va oferi suficient timp pentru a sta alaturi de oamenii care conteaza in viata ta? 

 

  1. Esti gata sa iti asumi raspunderea necesara?

A construi o afacere nu inseamna doar ca vei fi liber. Uneori vei fi chiar mai ocupata decat un om care are un program strict de munca. Ba chiar vei simti si mai multa presiune si vei avea mai multe responsabilitati. Esti pregatita sa iti asumi toate aceste lucruri? 

Este adevarat ca o afacere profitabila iti va oferi o multime de beneficii, insa pentru a ajunge acolo trebuie sa fii gata de lupta. Munca si sacrificiile nu se vor feri de tine. 

 

  1. Cum te vei focusa pe echilibrul intre viata personala si cea de business?

O afacere va fi ca a doua ta casa. Vei avea nevoie de suficient timp pentru a o planifica si pentru a o face sa functioneze perfect. Esti pregatita sa dedici acel timp? Ba mai mult, esti capabila sa trasezi o linie clara intre viata de business si cea personala? 

Pentru a afla acest lucru este bine mai intai sa vezi si cum gestioneaza alte persoane aceasta problema. In cadrul mai multor interviuri cu femei de afaceri pe care le-am realizat, vei putea gasi raspuns si la aceasta intrebare. 

 

  1. Care este exit point-ul si cum il pregatesti?

Stim ca ti se pare a fi un drum lung pana acolo si nu crezi ca e timpul sa te gandesti inca asa de departe. Insa noi consideram ca e bine sa iti planifici inclusiv exit point-ul inca de la inceput. Este bine sa stii care este linia de finish si cum vei ajunge acolo. Dar mai ales este ideal sa stii ce vei face dupa. 

Iti putem noi oferi un sfat prietenesc. Poate ar fi o modalitate frumoasa de a pastra legatura cu lumea business, chiar si dupa ce te-ai retras din afacere. Poti impartasi experienta ta si ceea ce ai invatat in intreaga ta viata petrecuta in mediul de afaceri cu oamenii aflati la inceput. Poti face asta prin prezenta la diferite evenimente business. 

 

Tu te-ai gandit vreodata la raspunsurile acestor intrebari? Ai luat deciziile acestea atunci cand ai inceput afacerea? Sau daca esti la inceput, te-ai gandit pana acum la aceste situatii? 

Acum este momentul tau. Gandeste-te la fiecare in parte si ofera-ti raspunsul potrivit. Fii sincera si corecta fata de tine. Doar asa vei gasi drumul spre succes si spre o viata implinita ca femeie de afaceri. 

Încărcați mai multe articole înrudite
Încarcă mai mult de Claudiu Ciudor
Încarcă mai mult în Afaceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verificați de asemenea

Ghid pentru companii in timp de criza – Ce ajutor poate solicita compania ta

In contextul pandemiei COVID-19 o multime de companii au avut de suferit. Piata este in co…