Acasa Noutati 4 modalitati inteligente de a-ti multiplica lichiditatile

4 modalitati inteligente de a-ti multiplica lichiditatile

5 min
fericita-divette.ro

Sunt multe modalitati prin care companiile isi pot multiplica banii lichizi intr-o anumita perioada de timp. Daca nu se asteapta la ceva magic care sa aiba loc peste noapte, unele investitii se pot dovedi foarte avantajoase pe termen lung, putand chiar sa dubleze sumele.

Toti vrem sa ne dublam banii in termen cat mai scurt si suntem interesati sa identificam cele mai avantajoase investitii. Insa, acest lucru necesita rabdare, timp si un studiu detaliat pentru a gasi cele mai avantajoase solutii. Totodata, exista riscul ca ceea ce in trecut a functionat, acum sa nu mai mearga din cauza riscurilor la care este expusa piata din cauza fluctuatiei cererilor si a ofertelor, dar si a legilor si a inflatiei.

Iata cateva dintre cele mai eficiente metode de a-ti multiplica banii daca ai o companie si lichiditati pe care vrei sa le pui sa lucreze in favoarea ta si nu sa le tii la saltea sau in banca.

Titlurile de stat

Titlurile de stat sunt o investitie sigura si inteligenta de plasament, mai sigura decat depozitele la banca. Daca au lichiditati pe care vor sa le valorifice si nu sa le tina in banca pentru o dobanda infima, companiile pot alege aceasta solutie.

Investeste in titluri de stat pentru a folosi inteligent banii de care compania ta dispune, dar pregateste-te sa astepti suficient de mult pentru a vedea castigurile.

Bursa de valori

Investitiile la bursa au oferit intotdeauna o rata ridicata de rentabilitate. Astfel, companiile care dispun de bani lichizi, in loc sa ii tina in banca, pot face investitii in actiuni la bursa de valori. Rata anuala de rentabilitate oferita in ultimul deceniu a fost de pana la 15% pe an, ceea ce este considerabil mai rentabil decat o dobanda data de banca pentru un depozit.

Investitiile in companii cu capital mare sau cu reputatie buna iti vor creste sansele de a dubla banii intr-o perioada de 5, pana la 7 ani. Totusi, pentru a face astfel de investitii fara riscuri majore, este esential sa cunosti aspectele fundamentale si tehnice ale pietei de valori.

Fonduri mutuale

Exista un numar considerabil de fonduri mutuale orientate catre datorii, actiuni sau companii. Rata rentabilitatii investitiei in fonduri mutuale este mare si depinde de perioada fondului, cele pe termen lung ofera o rata de rentabilitate medie de pana la 15% pe an. Prin urmare, daca vrei sa dublezi banii lichizi ai companiei tale, poate dura intre 6 si 8 ani.

Obligatiuni corporative

O alta optiune de investitie prin care iti poti multiplica lichiditatile companiei sunt obligatiunile corporative. Fata de banci, companiile financiare nebancare si corporatiile ofera dobanzi mari pentru imprumuturile atrase. Rata de rentabilitate a acestor depozite poate ajunge pana la 11%, in functie de durata depozitului. Astfel, pentru a-ti dubla banii, poate dura intre 7 si 9 ani.

Prin urmare, daca vrei sa te folosesti inteligent de banii cash pe care ii are compania ta, nu alege sa ii depui in banca. Acum stii patru modalitati prin care poti sa pui aceste lichiditati sa lucreze in favoarea ta, dar nu uita ca trebuie sa le dai si timp pentru a da rezultate. Foloseste-le si tu!

Incarcati mai multe articole inrudite
Incarca mai mult de Roxana Stancu
Incarca mai mult in Noutati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Avantajele si dezavantajele unui site web ieftin pentru start-up-ul unei afacerii

In prezent, exista agentii de web design care pot oferi antreprenorilor site-uri de prezen…