30 de idei profitabile de afaceri pentru femeile care vor sa se lanseze in antreprenoriat

Abilitatile antreprenoriale ale femeilor au reprezentat in ultimii o baza solida a cresterii economice la nivel global. Chiar daca in continuare mai multi barbati sunt implicati in business decat femei, doamnele si domnisoarele au de gand sa echilibreze aceasta proportie, asa in cat antreprenoriatul a crescut extrem de mult in randul femeilor, in ultima perioada.

Femeile au de obicei cateva avantaje atunci cand incep un business. In principal, femeilor le sunt recunoscute meritele in ceea ce priveste managementul resurselor. Femeile sunt mult mai bune organizatoare decat barbatii. Iar pentru unele dintre ele, chiar si lista de dobandire a unor noi abilitati este mai lunga decat in cazul domnilor, femeile implicandu-se mult mai usor in cursuri de dezvoltare personala si profesionala.

30 de idei profitabile de afaceri pentru femeile care vor sa se lanseze in antreprenoriat
30 de idei profitabile de afaceri pentru femeile care vor sa se lanseze in antreprenoriat

Astfel, plecand cu asemenea avantaje in lumea antreprenoriala, o femeie ar putea identifica relativ usor idei de afaceri care i se potrivesc si care ar putea sa-i aduca un venit suplimentar, dar care sa o ajute sa se si dezvolte pe plan personal.

Multe astfel de idei pot fi regasite si in carti, femeile fiind cele care citesc mult mai des decat barbatii, potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie in 2005. Poti citi materiale de business, reviste sau carti de specialitate. Insa multe dintre aceste idei le poti gasi si pe internet.

Tocmai de aceea, in acest articol noi am facut pentru tine un rezumat al celor mai profitabile 30 de idei de afaceri potrivite femeilor. Iata mai jos ideile noastre!

 1. magazine online cu produse handmade – bijuteriile handmade si produsele de ingrijire personala sunt printre primele alegeri ale femilor.
 2. florarii online si firme de aranjamente florale pentru evenimente – o femeie va sti mereu care este solutia potrivita pentru orice client, in ceea ce priveste florile
 3. consultant de nunti – femeile vad astfel de evenimente importante din viata lor cu alti ochi decat barbatii, ceea ce le fac consultantul perfect in astfel de ocazii.
 4. magazin de artizanat – doamnele si domnisoarele sunt foarte pricepute de obicei in a crea astfel de produse, in plus ele le pot oferi si o poveste aparte acestora, avand abilitati de personalizare a produselor.
 5. blog de fashion – pe cine altcineva sa intrebam despre fashion daca nu pe o femeie? Un blog de fashion este o afacere perfecta pentru o femeie, acesta putand duce si spre colaborari precum: prezenta la evenimente din domeniu sau chiar lansarea unui magazin online in aceasta nisa.
 6. afacere in marketing afiliat – o afacere foarte sustenabila care poate pleca chiar de la ideea de mai sus, cea cu blogul de fashion. Poti promova produse prin afiliere pe blogul tau.
 7. firma de grafica publicitara – femeile au de obicei “ochiul format” pentru grafica si pentru tot ceea ce inseamna vizual in jurul lor, astfel facand din aceasta idee o afacere foarte potrivita.
 8. afterschool sau gradinita privata – femeile au rabdarea necesara pentru a gestiona o astfel de afacere si in plus, se inteleg foarte bine cu copiii.
 9. designer de produs – o femeie poate veni cu idei extrem de creative si indraznete pentru realizarea unor haine sau a unor produse.
 10. sala de fitness – este o afacere extrem de potrivita pentru o femeie, mai ales daca aceasta doreste sa fie si trainer personal.
 11. firma de HR – peste tot la nivel global sunt recunoscute meritele femeilor pentru abilitatile incredibile in domeniul resurselor umane.
 12. mentorat si cursuri – o societate axata pe dezvoltare personala si profesionala va avea mereu nevoie de mentori, iar femeile se potrivesc de minune in acest domeniu.
 13. firma de traduceri – luand in calcul faptul ca femeile invata mult mai rapid si capata mai rapid abilitati noi, acestea vor putea invata mai rapid o serie de limbi strine, folosind astfel abilitatile pentru a dezvolta un business.
 14. studio foto – intotdeauna o femeie va putea sa surprinda o poveste emotionanta cu alti ochi, fata de un barbat.
 15. afaceri in domeniu gradinaritului – nimeni nu va putea intrece o gospodina in amenajarea si intretinerea unei gradini.
 16. amenajari interioare – stim cu totii ca femeile au de obicei ultimul cuvant in ceea ce priveste interiorul casei, accesoriile si culorile alese pentru design.
 17. consultanta in management – femeile sunt intotdeauna bune organizatoare, se descurca cu managementul resurselor si reprezinta un adevarat pilon al investitiilor financiare eficiente.
 18. agentie de advertising – femeile isi gasesc de multe ori locul mai usor in marketing, fiind mult mai adaptabile la schimbari si mai deschise la nou decat barbatii.
 19. agentie de bone – acesta este un domeniu aproape in exclusivitate destinat femeilor.
 20. restaurant – atentie, intr-un restaurant nu e neaparat sa gateasca femeia, desi si ca bucatarese sunt destul de pricepute femeile. Insa la nivel de management, domeniul alimentar este cu adevarat potrivit femeilor.
 21. salon de infrumusetare – aici nu mai avem nevoie de nicio explicatie. Femeile detin suprematia clar in acest domeniu.
 22. salon de masaj – un business potrivit pentru femeilor, atat la nivel de managament, cat si la nivel operational.
 23. magazin de haine – femeile sunt mereu in cautarea noilor trenduri, asa incat aceasta afacere va reprezenta un adevarat vis implinit pentru ele.
 24. firma de organizare evenimente – femeile sunt mai organizate si mereu vor pune mai mult suflet in organizarea unui eveniment important din viata altor oameni.
 25. companie de asistenta virtuala – spiritul de organizare si abilitatile de multi tasking fac femeile sa fie perfecte pentru un astfel de business.
 26. agentie de turism – un business in care femeile se potrivesc destul de bine, avand in vedere dorinta lor de a descoperi mereu lucruri noi si experiente captivante.
 27. agentie de modeling – la nivel de management, o femeie va sti mereu sa aleaga resursele umane potrivite pentru aceasta activitate, iar la nivel operational unele femei sunt fotomodele innascute.
 28. firma de consultanta fiscala si contabilitate – femeile sunt destul de potrivite in acest domeniu, optimizand cheltuielile si gasind mereu solutii financiare eficiente pentru colaboratori.
 29. cofetarie – un business dulce, aflat clar printre preferintele femeilor de pe tot globul pamantesc.
 30. firme de web design – desi serviciile de creare site pot parea o munca mai degraba masculina, conform HackerRank, mai multe femei ocupa postul de web designer & developer la nivel global, asa incat o afacere in acest domeniu ar fi mai potrivita femeilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *