3 domenii de business destinate barbatilor in care activeaza femeile si chiar au succes!

Chiar daca sustinem cu drag egalitatea intre drepturi si ne minunam sa vedem in zilele noastre femei puternice care gestioneaza cu mana de fier si cu o carisma aparte afaceri si posturi de conducere in companii de top, vor exista intotdeauna unele domenii in care se va face clar distinctia intre femei si barbati.

Vor exista afaceri sau nise de activitate in care tocurile nu se vor auzi la fel de des rasunand pe marmura din birouri sau de pe holurile companiei.

Cu toate acestea, astazi avem de gand sa va prezentam acele exceptii de la regula. Avem pentru voi un articol interesant in care vom aduce la lumina trei povesti de succes, cu diverse exemple, din domenii de business destinate barbatilor, in care totusi si-au facut aparitia femeile si au ajuns chiar pe varful culmii succesului.

3 domenii de business destinate barbatilor in care activeaza femeile si chiar au succes!
3 domenii de business destinate barbatilor in care activeaza femeile si chiar au succes!

3 domenii de business destinate barbatilor, in care astazi activeaza si femeile si chiar se bucura de succes si implinire profesionala

  1. Domeniul Constructiilor

Nu vei vedea foarte des tocuri pe santier si nici stiletto rosii cum se perindeaza prin praful de caramida si ciment. Insa in spatele zidurilor, acolo unde albul peretilor si luxul accesoriilor de decor se impletesc in voie si dau viata birourilor de lux ale marilor trusturi imobiliare, acolo povestea sta diferit.

Nu sunt putine cazurile in care mari companii de dezvoltare imobiliara sau constructii civile au ajuns sa fie conduse tocmai de femei. Unul dintre cele mai reprezentative exemple in aceasta nisa este reprezentanta de succes a emisiunii “Million Dollar Listing” – Samantha Debianchi, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari de gen feminin.

Cu peste 30.000 de followeri pe canalul de Instagram si Twitter, Samantha este o celebritate in lumea real estate si un adevarat influencer in domeniu. Firma sa a devenit una dintre cele mai cunoscute companii de real estate din Florida, fiind axata pe clientii high-value: celebritati, atleti profesionisti, actori etc.

Alte femei care au avut si au succes in imobiliare si in domeniul constructiilor: Dottie Herman – o miliardara self-made cu o avere estimata la peste 27 mld. de dolari  in vanzari imobiliare anuale. Insa Dottie nu s-a oprit aici si a dezvoltat o adevarata firma real estate care construieste si detine azi spitale, centre comerciale, blocuri de apartamente etc.

Barbara Corcoran – pornind la drum cu doar 1000 de dolari imprumutati, ajungand la o avere totala de peste 66 milioane de dolari in imobiliare. Este foarte cunoscuta datorita aparitiei in emisiunea Shark Tank, fiind una dintre investitorii de baza in astfel de proiecte.

Exista astfel de exemple si in Romania, iar unul dintre cele mai relevante este dat tocmai de catre directorul general al companiei General HTI International – Daniela Mustocea. Un coordonator de eleita in cadrul a peste 40 de proiecte de infrastructura si peste 20 de proiecte fazate de apa si canalizare – cu o valoare estimata de peste 6 miliarde de euro.

  1. Domeniul Auto

Desigur, in postura de dealer auto vei putea observa poate mai des femei. Insa ce parere ai de femei care conduc firme de dezmembrari auto sau chiar de productie?

In aceasta directie, poate ar trebui sa ne uitam la una dintre cele mai cunoscute companii auto: Volvo, acolo unde directorul echipei de design este nimeni altul decat o femeie: Tisha Johnson. Tisha a avut o pasiune pentru domeniul auto inca de cand era copila. Se ocupa cu proiectarea si construirea unor masini tip macheta. Putini dintre noi stiu ca la doar cativa ani dupa ce a parasit proiectele sale de tip macheta, Tisha construia incredibilul brand Volvo XC90, un modl GH Award winner in America.

La fel ca ea si ca multe alte femei, Helen Emsely conduce cu brio departamentul de Design si User Interface al General Motors. Ba mai mult, chiar si CEO-ul GMC este o femeie: Mary Barra. Cine ar fi crezut ca adevaratii muschi din spatele brandului GMC sunt de fapt ideile unei reprezentante a sexului frumos?

Insa exista si exemple de femei care chiar opereaza partea de service auto – un exemplu elocvent fiind Girls Auto Clinic din Upper Derby, SUA, acolo unde tot personlul, de la mecanic la inginer si la tuner este compus din femei.

  1. Domeniul de paza si securitate

Suntem impresionate mereu de statura masiva si de uniformele mulate ce cad pe muschii bine definiti ai operatorilor de paza si ai barbatilor din diviziile de interventie. Nu ne-am putea imagina ca o femeie ar putea sa faca aceasta meserie sau sa conduca o astfel de afacere, in veci, nu-i asa?

Ei bine, va putem spune ca aceasta nu ar putea fi in contextul de azi decat o gandire limitativa. Dati-ne voie sa v-o prezentam pe Jacquie Davis, prima femeie devenita body-guard in UK. Jacquie a servit nu mai putin de 30 de ani industriei de paza si securitate, fiind desemnata cea mai curajoasa femeie, avand la activ chiar si supravegheri sub acoperire, evenimente ale celebritatilor la care a oferit servicii de protectie si chiar operatiuni de interventie pentru salvarea ostaticilor.

Drumul lui Jacquie a inceput initial in politie, insa aceasta s-a hotarat rapid ca nu e ceea ce-si doreste si a iesit din ordin, inrolandu-se rapid in nisa de securitate privata, intr-o firma de profil cu servicii exclusiviste.

In urma carierei sale exclusiviste, s-a filmat si un thriller Netflix, in care rolul principal este jucat de Noomi Rapace. Iar Jacquie nu este singura femeie care a inhatat fraiele acestui domeniu.

Va aducem in vedere si compania Female Security Guards din LA, o companie de top in servicii de paza si securitate la evenimente, unde staff-ul este format in totalitate din femei.

Iar in acest domeniu, chiar si Romania se poate mandri. Sa nu lasam deoparte cariera Irinei Vulpe, singurul bodyguard femeie care a fost detasata in staff-ul Angelei Merkel, in echipa de paza a nepoatei vicepresedintelui american Joe Biden sau a unor alte celebritati precum Catherine Ashton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *