10 afaceri care necesita o investitie de lansare sub 5000 de euro

Lumea afacerilor este un subiect extrem de interesant. Din ce in ce mai multi oameni se preocupa de modul in care ar putea lansa o afacere in Romania. In mediul online apar tot mai des intrebari despre cum se lanseaza o afacere, ce presupune administrarea unei afaceri si cum sa obtii succesul in business. Toata lumea cauta idei de afaceri profitabile. De aceea, astazi ne-am gandit sa iti oferim un raspuns la intrebarea “ce afacere sa-mi lansez?”, folosind chiar un buget limitat.

In randurile ce urmeaza vei afla despre 10 afaceri pe care le poti lansa cu mai putin de 5000 de euro, unele dintre ele putand fi lansate chiar din confortul propriei locuinte.

idei de afaceri sub 5000 euro
Idei de afaceri sub 5000 euro

10 afaceri care necesita o investitie de lansare sub 5000 de euro si care iti pot aduce succesul!

  1. Magazin online cu bijuterii handmade

Lansarea unei platforme online cu ajutorul unei agentii web te poate costa pana in 2000 de euro, iar cu 3000 de euro iti poti asigura un stoc necesar primelor produse, ba chiar poti aloca un buget mediu si pentru promovare.

  1. Firma de contabilitate

Daca ai ceva experienta in domeniul financiar contabil, o licenta completa pentru un program de contabilitate va costa in jur de 1500 euro, iar un laptop performant si o imprimanta te pot costa inca 1500 euro. Cu restul de 2000 de euro poti plati pentru cursuri, certificari, promovare. Chiar si chiria unui birou poate fi inclusa in acest buget, daca nu vrei sa lucrezi de acasa, astfel incat sa iti lansezi deja afacerea pe piata.

  1. Servicii de curatenie

Pentru lansarea unei astfel de firme nu vei avea nevoie decat de un PFA sau un SRL, plus echipamentul necesar serviciilor. Daca doresti sa te adresezi pentru inceput doar persoanelor fizice, pentru ingrijirea apartamentelor sau caselor, echipamentul nu te va costa mai mult de doua – trei mii de euro. Iar restul bugetului il poti folosi pentru a te face cunoscut.  

  1. Magazin de cosmetice

Poti alege o singura nisa, pentru a-ti deschide magazinul, fara a cheltui foarte multi bani pe stocul de produse. Iar pentru mai multa simplitate, poti deschide un simplu magazin online. Spre exemplu, te poti axa doar pe vanzarea de truse de make-up sau pe accesorii. Unul dintre cele mai de succes magazine online de cosmetice si accesorii este Cupio. Poti prelua informatii despre produse si despre companie de la un astfel de brand, pentru a urma o cale testata deja de a face afaceri. Poti achizitiona chiar si produsele de la ei. Spre exemplu, gama de gene false Cupio este la foarte mare cautare pe piata.

  1. Spalatorie de covoare

In ultimii ani, acest tip de afacere a adus milioane de lei in buzunarele mai multor antreprenori. Investitia initiala intr-o spalatorie nu depaseste 5000 de euro, luand in calcul echipamentele de baza, infiintarea firmei si costurile adiacente cu unul sau doi angajati. Iar potentialul de recuperare a investitiei este enorm. In maxim 12 luni poti ajunge pe profit daca alegi o zona buna pentru sediu si daca iti formezi rapid o retea de clienti fideli.

  1. Solare cu legume

Si agricultura prezinta potential extrem de ridicat. Daca ai deja terenul necesar, ridicarea a doua sau trei solare in care sa cultivi diverse legume nu te va costa mai mult de 5000 de euro, asta incluzand stocul de legume si produsele specifice necesare pentru cultivare. Iar pentru vanzarea lor poti apela pentru inceput la magazinele ce promoveaza produse locale in zona ta sau la un lant de mini marketuri.

  1. Ciupercarie

O ciupercarie poate fi lansata foarte usor chiar de acasa, in propria curte, cu un cost de doar cateva mii de euro. Vanzarile pot fi destul de satisfacatoare daca oferi produse de calitate, iar in mai putin de un an ai putea deja sa iti amortizezi cheltuielile cu lansarea afacerii.

  1. Trainer in domeniul tau de expertiza

O afacere care prinde amploare in Romania si care se poate dezvolta de acasa. Iti realizezi un site de prezentare profesionist, prin care iti prezinti serviciile. Daca ai foarte multa experienta intr-un anumit domeniu, foloseste un buget de promovare pentru a tinti exact oameni din acea nisa sau pe cei interesati de informatii din acel domeniu. Asta te va face rapid cunoscuta si oamenii vor fi dispusi sa plateasca pentru consultanta si pentru a dispune de sfaturile si experienta ta.

  1. Inchirieri biciclete

Realizarea unei tonete de inchirieri biciclete nu te va costa mai mult de 5000 de euro. Iti poti infiinta un PFA si poti plati chirie pentru un mic spatiu, iar cu maxim 3000 de euro iti poti achizitiona 10 biciclete noi, personalizate, pe care le inchiriezi in oras pe baza actului de identitate. Poti percepe preturi de pana la 25 lei pe ora, asa incat in doar o saptamana poti acoperi deja costurile unei biciclete. Vei intra pe profit in cel mai scurt timp cu o astfel de afacere.

  1. Hotel de anvelope

Ai la dispozitie o hala comerciala sau o magazie pe care nu ai mai folosit-o de mult timp? Pune-o la punct si amenajeaz-o, cumpara niste rafturi metalice si ofera servicii de gazduire a anvelopelor uzate. Poti aloca un buget de 10 – 20% pentru promovarea afacerii. Concurenta este inca slaba pe aceasta piata. Vei putea dezvolta o afacere de succes in acest domeniu.  

Alege ideea de afacere care ti se potriveste cel mai bine si pune-o in practica. Informeaza-te cu privire la piata, la actele necesare infiintarii unei societati, apoi pune la punct un plan de marketing si lanseaza-ti afacerea. Fii si tu unul din micii antreprenori de succes din Romania!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *