De ce sunt esentiale intalnirile de business networking

Esti pasionata de afacerea ta, vrei sa afli mai multe despre felul in care ceilalti isi desfasoara aceeasi activitate sau vrei sa inchei colaborari si parteneriate cu alte companii? Nimic mai simplu! Participa la intalnirile de business networking. Vei constata ca nu esti singura interesata si ca mai sunt si alte femei care au aceeasi pasiune ca si tine.

business networking

De ce sunt esentiale intalnirile de business networking

Ce inseamna business networking?

Networking-ul este cea mai usoara si rapida cale de a afla cat mai multe detalii despre un anumit domeniu de activitate. E metoda prin care poti vorbi cu altii despre afacerea ta. Este calea prin care mai multi oameni interesati de aceeasi activitate sau de business, in general, pot impartasi din experienta si ideile lor. Deloc de neglijat, este si o cale prin care poti dobandi noi prieteni sau parteneri de afacere.

Cu ce te poti alege de la o intalnire de networking?

1. La o astfel de intalnire iei contact cu oportunitati de afacere sau chiar de angajare pe un domeniu de care esti pasionat.

2. In orice domeniu, daca doresti sa incepi o activitate, credibilitatea ta si felul in care esti vazuta sunt foarte importante. La o intalnire de networking ai ocazia sa afli ce inseamna recomandarile calificate, cum le poti obtine si cum te vor ajuta ele pe viitor.

3. Businessul tau depinde de relatiile pe care le construiesti cu cei din jur. Cu cat ai relatii mai stabile si mai de lunga durata, relatii care pot deveni un adevarat portofoliu al tau, cu atat esti mai credibila si mai bine vazuta. La aceste intalniri de networking ai posibilitatea sa construiesti relatii pe termen lung si sa le intretii constant.

4. E bine sa invatam din greselile altora, mai ales cand este in joc propria noastra afacere. De aceea, intalnirile de networking la care fiecare impartaseste din experienta personala, pot fi adevarate oaze de cunoastere.

5. Aceste intalniri iti ofera un cadru excelent pentru a-ti promova si prezenta afacerea! Vorbind in fata oamenilor despre activitatea ta, te poti alege fie cu clienti noi, fie cu parteneri noi.

Networking-ul ca stil de business

Regula de aur a BN-ului (business networking) e simpla si suna astfel: “oamenii fac afaceri si recomandari cu si despre oamenii pe care-i cunosc, ii plac si in care au incredere.”

Conform acestei reguli, networking-ul devine extrem de important pentru afacerea ta, ba chiar poate defini un nou stil de business, garantand succesul tau pe termen lung.

In cadrul acestor intalniri de business networking tu nu faci altceva decat sa construiesti relatii pe termen lung cu partenerii si cu potentialii tai clienti. Este o investitie, dar una care merita!

Networking-ul si concurenta

Firesc, la aceste intalniri tu te vei intalni cu concurenta. Cum privim acest aspect? Realitatea economica a zilelor pe care le traim este cu mult diferita de ce a fost odata, de aceea, colaborarea cu concurenta poate fi un pas mare inainte in afacerea ta.

In urma acestor intalniri de networking tu vei ajunge sa iti cunosti concurenta si chiar sa o vezi cu alti ochi.

Competitia dintre voi poate deveni un catalizator pentru afacerea ta. Sau, altfel spus, cunosterea concurentei iti poate oferi sansa sa cresteti impreuna. Cum? Tu poti realiza care sunt puntele tale slabe si poti sa apelezi la profesionisi in acel domeniu, oameni care sa faca in locul tau ceea ce tu nu reusesti.

Stabileste clar de ce esti prezent la intanirile de business networking

Inainte de a merge la o intalnire de networking, ia-ti timpul necesar pentru a stabili clar cine esti, cu ce te ocupi si de ce esti prezent acolo. Trebuie sa ai clare in minte obiectivele si asteptarile cu care esti acolo, pentru a le putea expune.

Business networking-ul poate deveni astfel un stil de viata. Relatiile utile afacerii tale se construiesc in timp si necesita rabdare, coerenta si perseverenta. De aceea e de dorit ca prezenta la aceste intalniri de business networking sa fie ceva constant, pentru ca doar asa iti vei putea asigura recunoasterea si imaginea care vor asigura succesul afacerii tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *